Pēc šokējošām ziņām par to, ka šogad pianisma Zvaigžņu festivāls nenotiks, mēra vietniece Silva Golde uz sarunu aicināja Liepājas Simfoniskais orķestra valdes locekli Uldi Lipski.

Sarunas laikā tika gūts apliecinājums no U.Lipska, ka Liepājas Simfoniskais orķestris arī šogad Starptautisko Pianisma Zvaigžņu festivālu organizēs.

Turklāt pērn koncerta noslēgumā pašvaldība iegādājās un mūziķiem pasniedza jaunus, kvalitatīvus mūzikas instrumentus, stiprinot orķestra kvalitāti, izaugsmi un konkurētspēju, informē Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne.

"Pašvaldība mērķtiecīgi strādā, lai Liepājā celtu koncertzāli "Lielais Dzintars", tāpēc nav pieļaujams, ka festivāls varētu nenotikt. Pilsētas un valsts kultūras dzīve bez šī starptautiskā festivāla nav iedomājama. Festivāls būs!" uzsver S.Golde. "Starptautiskajam Zvaigžņu festivālam Liepājā ir jābūt, tā ir spilgta pilsētas un visas Latvijas kultūras tradīcija. Pašvaldība nav samazinājusi finansējumu festivāla norisei, tas ir saglabāts līdzšinējā līmenī – deviņu tūkstošu latu apmērā," viedokli pauž Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kas norisinās kopš 1993.gada, pērn svinēja 20 gadu jubileju. Kā teikts LSO mājaslapā internetā, festivāls, ko savulaik aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis, ir kļuvis ne tikai par nozīmīgāko gada kultūras sarīkojumu Liepājā, bet arī iekarojis Latvijas profesionāli un mākslinieciski augstvērtīga un prestiža mūzikas festivāla statusu. Satura ziņā festivāls ir unikāls visā Baltijas reģionā.