Tradicionālais pianisma zvaigžņu festivāls šogad notiks jaunā formātā un tajā iecerēts akcentēt ne tikai pianistus, bet arī orķestri, diriģentu un citu instrumentu spēlētājus kā zvaigznes.

To intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, raksta LETA.

"Jaunais festivāls būs citādāks," solīja Lakstīgala. "Nu jau septīto gadu cenšos katru festivālu veidot citādāku, taču lai tas nezaudētu pamatvērtības – savu unikalitāti ar to, ka tas ir vienīgais klaviermūzikas festivāls Latvijā un arī plašākā mērogā."

Lakstīgala uzsvēra, ka, cienot festivāla tradīcijas, arī Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls šogad sāksies tieši ar klaviermūzikas solistiem.

Festivāla atklāšanas koncertā 5.martā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris kopā ar vācu diriģentu Matiasu Manasi, kurš vienlaikus diriģēs un arī spēlēs Ludviga van Bēthovena 0.klavierkoncertu. Tāpat šajā koncertā uzstāsies klavierduets "Duo Amal", kurā pastāvīgi kopā spēlē izraēliešu un palestīniešu pianisti - Jarons Kolbergs un Bišara Haroni.

Kopumā festivāla programmā iekļauti septiņi koncerti, kuros uzstāsies arī Spīķeru kvartets, "Carion quintet", Latvijas Radio koris un solisti Šeila Arnolda, Elīna Bukša un Kristofs Ess.

Starptautisko pianisma zvaigžņu festivālu, kas norisinās kopš 1993.gada, savulaik aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis. Festivālā kopā uzstājušies vairāk nekā 170 pianisti no visas pasaules

24. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 5. līdz 13.martam notiks koncertzālē "Lielais dzintars".