"Liepāja Gourmet" sezonas noslēguma gardēžu vakariņas ar pieredzes bagāto šefpavāru Ivanu Šmigarevu no restorāna "Barents" pirmdien, 19.septembrī, "Art Hotel Roma" restorānā, portālu irliepaja.lv informēja Kristīne Puķīte.

Viesi varēs baudīt septiņkārtu izsmalcinātas vakariņas "Mono Kaviārs" ar pieskaņotu vīnu izlasi no "Barents Wine Collectors".

Daudziem gardēžiem Ivana vārds ir pazīstams un asociējas ar kvalitāti. 13 gadus strādājis restorānā "Vincents", papildus pieredzi guvis "Michelin" zvaigznes saņēmušos restorānos "Alinea" (ASV) un "Maaemo" (Norvēģija), kā arī restorānā "Noma" (Dānijā), kurš četras reizes ticis atzīts par labāko restorānu pasaulē. Savukārt restorāns "Barents" lepojas ar savu ziemeļu izcelsmi, piedāvājot viesiem augstākās raudzes vietējos produktus – auksto ūdeņu jūras veltes, dārzeņus un citus labumus, kas rūpīgi atlasīti no neatkarīgiem vietējiem lauksaimniekiem un zvejniekiem. "Barents" komanda tiecas izcelt katra produkta garšas īpatnības, pārvēršot tos neierasti inovatīvos ēdienos, kas pārsteidz visas piecas maņas.

Projekta "Liepāja Gourmet" mērķis ir popularizēt brīnišķīgo piejūras pilsētu Liepāju kā gardēžu galamērķi, aicinot Latvijas zināmākos šefpavārus un pavārus no ārvalstīm uz gardēžu pasākumiem iecienītās vietās Liepājā.

Šovasar Liepājā viesojās tādi izcili šefpavāri kā Valters Zirdziņš, Ina Polisčenko, Lauris Aleksejevs. Mārtiņš Sirmais izglītoja bērnus tirgus dienā Liepājas Pētertirgū. Savukārt godalgotais someljē Raimonds Tomsons ar aizraujošu stāstījumu un degustācija ieveda viesus daudzveidīgajā Austrijas un Vācijas baltvīnu pasaulē.


Rezervēt galdiņu uz vakariņām var rakstot uz e-pastu info@liepajagourmet.com Vakariņu cena, iekļaujot dzērienus, 95 eiro.