Kāda ir vietējo un sezonālo produktu nozīme laikmetīga liepājnieka ikdienā? Kā atšķirt vietējo produkciju no importētas? Kā vietējā un sezonālā produkcija veido Liepājas gastronomisko identitāti? Kādas ir globālā gastronomiskā (lēnā) tūrisma tendences un nozīme? Kas ir zaļš un ilgtspējīgs tūrisms? – šādus un līdzīgus jautājumus "Liepāja Gourmet" komanda paredzējusi risināt gastronomijas tūrismam veltītajā bezmaksas domnīcā "Gastronomijas tūrisms – vietējie un sezonālie produkti, laikmetīga latvieša gastronomiskā identitāte".

Domnīca norisināsies ceturtdien, 1. jūnijā pulksten 11.30 Liepājas "Pētertirgū" un pulksten 15.30 LIAA Liepājas biznesa inkubatorā, bet piektdien, 2. jūnijā pulksten 11 LIAA Liepājas biznesa inkubatorā.

Domnīcas galvenais mērķis ir veidot atvērtu, informatīvu diskusiju ar iedzīvotājiem, biznesa un institūciju pārstāvjiem, lai kopīgi atrastu Liepājas vietu Eiropas gastronomijas tūrisma plašajā piedāvājumā.

"Veidojot programmu, esam rūpīgi izvēlējušies piesaistītos paneļdiskusijas dalībniekus un diskusiju tematus, lai aptvertu plašu apmeklētāju loku. Vēlamies kopā aicināt ne tikai Liepājas iedzīvotājus, kuriem interesē sezonālie produkti un gastronomija, bet arī gastronomijas un tūrisma industrijas pārstāvjus. Uzskatām, ka Liepājai ir liels potenciāls Eiropas gastronomijas tūrismā, un vēlamies kopā ar liepājniekiem un visas Latvijas industriju pārstāvjiem uzsākt Liepājas ceļu gastronomijas tūrismā," norāda domnīcas organizētāji.

Domnīca sastāv no trīs daļām: 1. jūnijā "Pētertirgū" notiks prezentācijas un paneļdiskusijas, kā arī nozaru profesionāļu speed-dating. Domnīcā piedalīsies gan vietējie, gan starptautiski atzīti gastronomijas un tūrisma sfēras pārstāvji, piemēram, Ēriks Volfs (Erik Wolf), Pasaules gastronomijas tūrisma asociācijas dibinātājs no ASV, Inese Šīrava – LIAA tūrisma departamenta direktore, Fabio Haebels – Vācijas kulinārijas šovu vadītājs, Michelin šefpavārs un vairāku kulinārijas grāmatu autors; Māris Jansons – "Slow Food" Latvija pārstāvis un restorāna "Kest" šefpavārs, Baiba Bartkeviča – nodibinājuma "Liepāja 2027" mākslinieciskā vadītāja, kā arī citi gastronomijas, tūrisma un kultūras industriju pārstāvji.

2. jūnijā LIAA Liepājas biznesa inkubatorā notiks seminārs pavāriem un viesmīlības studentiem par tādām tēmām kā globālās gastronomijas tendences, ēdiens = kultūra, vietējo un sezonālo produktu nozīme un svarīgums. Tostarp notiks biedrības "Pavāru klubs" prezentācija un arī tiks īstenotas praktiskas demonstrācijas, ko vadīs biedrības prezidents Arturs Arnicāns, un Latvijas "Bocuse d'Or" akadēmijas prezidente Svetlana Riškova.

Ieeja 2. jūnija pasākumā tikai iepriekš reģistrētiem dalībniekiem.

Pasākumu līdzfinansē Liepājas pašvaldība, īsteno organizācija "Liepāja Gourmet" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Liepājas "Pētertirgu", LIAA Liepājas biznesa inkubatoru, Latvijas Pavāru klubu, biedrību "Zemnieku saeima" un Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību "Provinces produkti".

Vairāk informācijas ŠEIT.