Sagaidot Liepājas 390. dzimšanas dienu, māksliniece Irina Tīre kā dāvanu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir sagādājusi grāmatas "Liepāja grafikās" papildināto izdevumu.

"Liepāja grafikās" pirmo reizi tika izdota 2007.gadā, un, pateicoties lasītāju lielajai interesei, šobrīd visi grāmatas eksemplāri ir izpārdoti. Lai turpinātu darbu pie Liepājas pilsētas iemūžināšanas grafikās, Irina Tīre ir sagatavojusi grāmatas otro izdevumu, kur redzami arī darbi, kas tapuši laika posmā no 2007. līdz pat 2015.gadam.

Grāmatā ir iekļauti vairāk kā 300 darbi, kur redzamas Liepājas vizuālās pārmaiņas laika posmā no pēckara gadiem līdz mūsdienām. Irinas Tīres grafikas atspoguļo pilsētvidi, kā arī smalki un detalizēti atklāj Liepājas dažādās vērtības. Darbus papildina vēstures uzziņas un mākslinieces komentāri.

Vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš norāda, ka "lapu pēc lapas pāršķirot Irinas Tīres zīmējumu albumu, apbrīnoju autores uzņēmību un atbildību Liepājas, liepājnieku un Laika priekšā. Māksliniece tikai sava prieka pēc ar zīmējumiem radījusi sava veida Liepājas enciklopēdiju. Tas viss ir kā liepājnieku aizgājušo paaudžu pieminekļi".

Grāmatas atvēršanas svētki 9. aprīlī pulksten 16 notiks grāmatu nama "Valters un Rapa" Liepājas filiālē "Latviešu Biedrības nams", Rožu laukumā 5/6.

Grāmatu "Liepāja grafikās" izdod SIA "Boulangerie", iespiež Jelgavas tipogrāfija. To finansiāli atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, kā arī Irinas Tīres ģimene, draugi un domubiedri.