Visu vasaru dažādās autentiskās vietās Liepājā notiek "Liepāja Gourmet" organizētās gardēžu vakariņas, kur par ēdienkarti kopā ar savām komandām rūpējas Latvijas labākie šefpavāri, piedzīvojot lielu kulinārijas mākslas cienītāju atsaucību!

Sestajā pasākumā 27. septembrī "Art Hotel Roma" septiņu kārtu rudens ēdienkarte ar izmeklētiem dzērieniem būs uzticēta šefpavāriem Ērikam Dreibantam un Pāvelam Skopam no "Restorāns 3" un "Pavāru māja Līgatnē".

"Esam gardēži un ēdienu gatavojam ar mīlestību, ēdienos arvien vairāk lietojam dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. Izmantojot dabas veltes, ievērojam liegumus un samērību, lai dabā uzturētu daudzveidību. Ar pastiprinātu vērību izvēlamies tos produktus, kuru sertifikātos ir norādes uz principiem, kas apstiprina produktu izcelsmi atbilstoši atbildīgas audzēšanas un zvejas normām. Gatavojam ēdienus tā, lai produkti tiktu izmantoti "no mēles līdz astei". Sadarbojamies ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgas un unikālas dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus. Kopīgi dalāmies domās un darbos, lai mūsu bērniem šo zemi atstātu labāku, nekā to saņēmām mēs!" ar savu filozofiju iepazīstina šefpavāri.

"Liepāja Gourmet" viesi jau ir baudījuši šefpavāru Valtera Zirdziņa, Žaņa Raivo Behmaņa, Jura Dukaļska, Ivana Šmigareva un Inas Poliščenko meistarību, un nākotnē par gastronomiskiem priekiem gādās arī citi labi zināmi šefpavāri.

"Liepāja Gourmet" vēlas popularizēt Liepāju kā gardēžu galamērķi un pievērst uzmanību Latvijas produktiem un izejvielām. Pavāri ēdienkartei izvēlas vietējo produkciju, sezonālos dārzeņus un augļus. Ēdieni tiek pagatavoti, ņemot vērā senās kūpināšanas un fermentācijas tehnikas. Lai būtu pārsteigums, gardēži tikai vakariņu sākumā tiek iepazīstināti ar ēdienkarti. Līdz šim visi "Liepāja Gourmet" pasākumi bijuši izpārdoti.

"Mēs ticam, ka visam Baltijas reģionam, pateicoties kvalitatīvajai pārtikai un ilglaicīgajām ēdiena gatavošanas tradīcijām, ir potenciāls kļūt par kulinārijas cienītāju galamērķi. Sezonālās produkcijas daudzveidība kombinēta ar vietējo pavāru meistarību ļauj šo ieceri arvien vairāk attīstīt," saka "Liepāja Gourmet" organizatori, kas 2022. gadā uz Liepāju ielūgs ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu pavārus un viņu cienītājus, lai kopā veidotu unikālu Liepājas pieredzi. Tāpat paredzētas šefpavāru meistarklases, uz kurām aicināti kulinārijas studenti un ēst gatavošanas entuziasti.

Vietu uz Ērika Dreibanta un Pāvela Skopa gatavotajām vakariņām 27. septembrī "Art Hotel Roma" var rezervēt, rakstot uz info@liepajagourmet.com vai pērkot biļetes www.bilesuparadize.lv. Vietu skaits ierobežots.