Otrdien, 17.februārī, daudzfunkcionālo centru "Lielais dzintars" apskatīt aicināti tie pretendenti, kas tur grasās piedāvāt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Vakar līdz dienas beigām interesi bija izrādījuši piecu uzņēmumu pārstāvji, portālu informēja pašvaldības Publisko iepirkumu daļas vadītāja Eva Ciekurze. Tikai viens no pieciem nav Liepājas uzņēmums, pastāstīja Ciekurze.

Viņa arī norādīja – ja turpmāk būs interese vēl no citiem pretendentiem, Publisko iepirkumu daļa vēlreiz organizēs "Lielā dzintara” apskati.

Kā jau vēstīts, Liepājas pašvaldība konkursā meklē restorānu pakalpojuma sniedzēju topošajā koncertzāles "Lielais dzintars" ēkā.

Konkursa uzvarētājam būs tiesības sniegt restorānu pakalpojumus un nodrošināt pasākumu apkalpošanu daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" ēkā Radio ielā 8.

Līgums paredz tiesības koncertzāles ēkā izveidot restorānu vai kafejnīcu un sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Tāpat tas dod uzvarētājam tiesības sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus publisko pasākumu laikā un pasūtītāja organizētajos pasākumos.

Ar konkursa uzvarētāju plānots slēgt līgumu par restorāna pakalpojuma sniegšanu uz pieciem gadiem, sākot no 2015.gada oktobra.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 11.marta pulksten 14.

Pretendentiem uz pakalpojuma sniegšanu izvirzīta virkne prasību: tiem jābūt ar ne mazāk kā trīs gadu pieredzi kafejnīcas /restorāna pastāvīgas darbības nodrošināšanā pilsētas teritorijā; iepriekšējo trīs gadu laikā ir pieredze vismaz divu augsta līmeņa korporatīvo pasākumu ar ne mazāk kā 500 dalībniekiem ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanā; jānodrošina kvalificēts personāls, norādot konkrēto personu pieredzi; jānodrošina visus instrumentus, iekārtas un aprīkojumu, kā arī jāpamato iespējas nodrošināt līguma izpildei nepieciešamo aprīkojumu.

Tāpat pretendentam jāuzrāda peļņas vai zaudējumu aprēķins par iepriekšējiem trīs noslēgtajiem finanšu gadiem.

Jāpiedāvā arī pakalpojuma koncepcija, kas ietver "gan vizuālu materiālu, gan aprakstošo daļu un sniedz pilnīgu priekšstatu par pretendenta piedāvājumu (stāsts, leģenda, dizains, koncepcijas atbilstība kopējam ēkas tēlam)”, kā arī jānorāda organizatoriskā shēma, atbildīgo personu apraksts, pienākumi, riski.

Jābūt arī divām ēdienkartēm kafijas pauzei un pusdienām (vismaz divi varianti), norādot izmaksas vienai personai.

Jānorāda arī plānotās investīcijas un jāiesniedz telpu nomas maksas piedāvājums.

Uzziņa
Īpašie noteikumi attiecībā uz paredzēto piedāvājuma sortimentu un kafejnīcas (restorāna) darbību:

1.Pasākumu laikā Izpildītājs nodrošina vairāku (vismaz trīs) kases aparātu un tirdzniecības vietu vienlaicīgu darbību ar nosacījumu, ka vidējais kopējās apmeklētāju plūsmas apkalpošanas ātrums 30 minūtes pirms pasākuma un pasākuma starpbrīžos ir ne mazāks kā 200 personas 25 minūtēs un minimālais sortiments attiecīgajā brīdī ir:
•vienas markas sarkanvīns
•vienas markas baltvīns
•vienas markas dzirkstošais vīns/ šampanietis
•vienas markas brendijs vai konjaks
•vienas markas gāzēts minerālūdens
•vienas markas negāzēts minerālūdens
•divu veidu sulas
•divu veidu gāzēts „soft drink”
•kafija
•tēja
•divu veidu salāti, vieni veģetārie, vieni ar gaļu
•divu veidu konditorijas izstrādājumi.

2.Kafejnīcā (restorānā) jānodrošina šādu minimālo ēdienkartes sortimentu ikdienā:
•salāti 3 veidi;
•zupas t.sk. buljons 3 veidi;
•karstie gaļas ēdieni ar piedevām 4 veidi;
•karstie zivju ēdieni 1 veids;
•veģetārie ēdieni 2 veidi;
•deserti 2 veidi;
•konditorejas izstrādājumi        3 veidi;
•augļi                3 veidi.

Izstrādāt un piedāvāt speciālu biznesa pusdienu piedāvājumu
Izstrādāt un piedāvāt pusdienu piedāvājumu darbiniekiem (mūzikas skolas, orķestra, administrācijas), kā arī mūzikas skolas skolēniem

Atšķirīgs piedāvājums pa dienu (ēdnīca, kafejnīca) un vakarā (restorāns)

3.Kafejnīcā (restorānā) jānodrošina šādu minimālo dzērienu kartes sortimentu ikdienā:
•atspirdzinošie dzērieni – sulas, limonāde, minerālūdens, kvass;
•karstie dzērieni – kafija, kafija ar piedevām, tēja, tēja ar piedevām, karstvīns, groks;
•alkoholiskie dzērieni- alus, degvīns, konjaks, brendijs, viskijs, rums, vīns (baltais, sarkanais, dzirkstošais).

4.Kafejnīcā (restorānā) jānodrošina
Laba gaisa kvalitāte un telpas ar ventilāciju atbilstoši vispārpieņemtajiem sabiedriskās ēdināšanas telpu gaisa kvalitātes standartiem, ievērojot būves tehnoloģiskās iespējas; pietiekamu darbinieku daudzumu un kvalifikāciju, lai apkalpošana notiktu ātri un kvalitatīvi; respektēt Pasūtītāja norādījumus un ieteikumus attiecībā uz kafejnīcas darbības stilu (piemēram, mūzikas izvēli un skaļumu, kafejnīcas noformējumu utt.), kā arī pēc Pasūtītāja norādījumiem jānodrošina klusumu pasākumu laikā kafejnīcas zonā, ja tas traucē pasākumam.

Kafejnīcas (restorāna) darba laika nosacījumi (paredzamie): publiski pieejams kafejnīcas (restorāna) pakalpojums darba dienās un brīvdienās no 08.00 (11.00) līdz 23.00 (19.00), (lielo, iepriekš pieteikto) pasākumu laikā kafejnīca (restorāns) var tikt noteikti kā pieejami tikai pasākumu apmeklētājiem.

Ar visiem iepirkuma nosacījumiem var iepazīties Liepājas domes mājas lapā.