Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Restorāna servisa skolu rīkoja labākā jaunā pavāra un viesmīļa konkursu, kurā sekmes guva arī mūsu tehnikuma audzēkne.

PIKC "Liepājas Valsts tehnikuma" 3.kursa viesmīlības pakalpojumu speciāliste, audzēkne Oksana Tarasenko viesmīlībā ieguva 3. vietu, informē Ieva Skābarde, tehnikuma Ārējo sakaru organizatore.

Konkursā piedalījās seši labākie profesionālo skolu pārstāvji, kuri bija uzrādījuši teicamus rezultātus reģionālajos konkursos. Konkursā Ventspilī O. Tarasenko ieguva 1.vietu un tika izvirzīta tālāk finālam. Finālā piedalījās Liepājas Valsts tehnikums, Mālpils profesionālā vidusskola, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, kā arī Smiltenes, Valmieras un Ventspils tehnikumu audzēkņi.

Konkursa gaitā topošajiem viesmīļiem bija jādemonstrē zināšanas galda klāšanā, viesu sagaidīšanā, aperitīva pagatavošanā un ēdienu pasniegšanas prasmes. "Bija uzdevumi, kuros mazliet zaudējām, jo no 1.vietas šķīra nieka divi punkti," norāda skolotāja Inita Dižgalve.

 Starp uzdevumiem, kas sagādāja vislielākās grūtības bija dažādu alkoholisko dzērienu atpazīšana pēc krāsas, smaržas un garšas. "Tur jābūt izcilam dzērienu pazinējam, jo bija pat divu veidu viskiji – īrijas un burbons – krāsa līdzīga, atšķirības neprofesionālim nenosakāmas gandrīz," atklāj skolotāja. Vēl daži no O. Tarasenko veicamajiem uzdevumiem bija ananāsa pagatavošana viesu klātbūtnē ar dedzināšanas metodi, kā arī viesu apkalpošana izmantojot amerikāņu un franču metodes.

Konkursa mērķis bija sekmēt profesionālās izglītības attīstību, kā arī popularizēt viesmīļa un pavāra profesijas, veicinot sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.