Pastāvīgajā Liepājas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā ceturtdien, 16.februārī, Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens deputātus informēja, ka Kultūras projektu konkursa žūrijas dalībnieki, neatkarīgi eksperti, kuri pēdējo divu nedēļu laikā ir vētījuši iesniegtos projektus, šodien pieliek punktu vērtēšanai.


Konkursa rezultātus gan plānots paziņot tikai 20.februārī.


Kā informēja Jirgens, Kultūras projektu konkursa pirmajai kārtai iesniegti 53 projekti, kas kopumā pretendē uz 225 tūkstošu eiro lielu līdzfinansējumu. Diemžēl Kultūras projektu konkursa abām kārtām kopā atvēlēti vien 100 tūkstoši eiro, un pirmajai kārtai – 50 tūkstoši eiro.


Kā komitejas sēdē norādīja deputāte Dace Bluķe, tā nav pietiekama summa, un, domājot par nākamā gada konkursu, vajadzētu vienlaikus padomāt arī par finansējuma palielināšanu, jo pēdējo desmit gadu laikā tas audzis ļoti minimāli.


Pirmo šā gada Liepājas kultūras projektu konkursu Kultūras pārvalde izsludināja janvāra vidū. Pieteikt projektus konkursam varēja divu nedēļu garumā – līdz 31.janvārim.


Projektu konkursā paredzēts sadalīt 50 000 eiro līdzfinansējumu žūrijas atbalstītajām iecerēm. Kā nosaka konkursa nolikums, piešķirtā līdzfinansējuma apjoms vienam projektam iespējams, sākot no 1000 eiro un nepārsniedzot 5000 eiro. Viens pieteicējs konkursā var piedalīties ar vairākiem projektiem, bet kopējais iespējamais atbalsts nebūs lielāks par 8000 eiro.