Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs (TMKC) vakar, 17.janvārī, Liepājas Latviešu biedrības namā uz "Dziesmu un deju svētku informatīvo launagu" pulcēja Liepājas valstspilsētas māksliniecisko kolektīvu, kuri piedalīsies XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos, vadītājus, to pārstāvēto iestāžu un organizāciju speciālistus, kā arī Liepājas valstspilsētas pašvaldības amatpersonas, informē TMKC sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Pasākuma ievadā klātesošos uzrunāja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, kurš pateicās māksliniecisko kolektīvu pārstāvjiem par Svētku sagatavošanās procesā ieguldīto darbu un ekspertu atzinīgi novērtēto kolektīvu sagatavotības līmeni: "Mēs ļoti uzticamies kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem, kuri neskatoties uz ilgstošajām pandēmijas laika mēģinājumu pauzēm, saglabājuši augstu līmeni un turpina darboties. Tas rada pārliecību, ka mēs godam pārstāvēsim Liepāju šajos svētkos."

Savukārt, Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš uzsvēra, ka Liepājas amatiermākslas kolektīvu dalība XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos šogad ir pašvaldības prioritāte kultūras jomā un nepieciešamais finansiālais atbalsts budžeta robežās būs. Sanāksmē piedalījās arī Liepājas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs un Finanšu pārvaldes vadītāja Evija Kalveniece.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Liepājas valstspilsētas pašvaldības koordinatore Baiba Kļava klātesošos iepazīstināja ar savu komandu, kas strādās kopā ar viņu gan gatavošanās procesā, gan svētkos, kā arī informēja par aktuālo – gatavošanos žanru skatēm, precizēto Svētku pasākumu plānu, vizuālo identitāti, digitalizēto datu sistēmu, dalībnieku izmitināšanu un ēdināšanu, biļešu politiku un citiem organizatoriskajiem jautājumiem. Klātesošie aktīvi uzdeva jautājumus uz kuriem saņēma izsmeļošas atbildes.

"Iesācies jauns gads, ar jauniem izaicinājumiem un Latvijas sabiedrībai ļoti nozīmīgu galamērķi – XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kuros svinēsim Dziesmu svētku tradīcijas 150.gadskārtu. Svētku identitātes filozofijas pamatā – Tūkstošiem stāsti vienotā vibrācijā. Kopā būt. Kopā just". Tūkstošiem radošu cilvēku Latvijā un ārvalstīs, kuru vidū arī Liepājas māksliniecisko kolektīvu dalībnieki, ar lielu degsmi gatavojas, lai nokļūtu līdz šim mērķim, tādēļ mums šobrīd nepieciešams apzināties kopā veicamos uzdevumus un to termiņus. Šādas informatīvas sanāksmes plānotas arī turpmāk," sacīja B.Kļava.

XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII Deju svētki norisināsies šovasar no 30.jūnija līdz 9.jūlijam Rīgā. Liepāju pārstāvēs 36 mākslinieciskie kolektīvi – kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas, deju kolektīvi, amatierteātri un tautas lietišķās mākslas studijas.