Otrdien, 23.maijā, pulksten 15.15 bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" visi aicināti uz semināru "Jēkaba Rūsiņa simtgadei veltītās dzejas izlases... atnāc, draugs, pretī man...ceļavārdi".

Semināru vadīs Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Anita Helviga, kas novadnieka Jēkaba Rūsiņa personības un daiļrades izpētei ir veltījusi divdesmit gadu. Viņa saka: „Šajā pasākumā es celšu priekšā jaunu grāmatu, kuras nosaukums varētu šķist dzirdēts. Bet ko es par to zinu? Stāsts būs par grāmatu un stāsts būs par cilvēku."

Jēkaba Rūsiņa dzeja līdz šim nav bijusi plaši pazīstama, bet populārākais no viņa dzejoļiem "Liedagā" kopā ar Imanta Kalniņa mūziku savukārt ir ļoti labi zināms ikvienam liepājniekam. Autora 100 gadu jubilejas atceres gadā ir sagatavota un izdota dzejas izlase, kas dod iespēju visiem lasītājiem iepazīties ar autora dzeju.

 Ceļavārdus izlasei ir devuši Jēkaba Rūsiņa līdzgaitnieki – komponists Imants Kalniņš, dzejniece un žurnāliste Aina Pāvulīte, rakstnieks Ēriks Hānbergs, informē LiepU galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.