Noskaidroti mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pretendenti, ziņo aģentūra LETA.


Kategorijā "Klasiskās vai kora mūzikas" albums uz balvu pretendē "Imants Kalniņš: Complete Symphonies & Concertos", ko pērn diriģentu Atvara Lakstīgalas un Māra Sirmā ieskaņojis Liepājas Simfoniskais orķestris.


SIA "Lielais Dzintars" ar izvirzīšanu balvai par vēlīno viduslaiku mūzikas albumu "Vox clara" sveikusi arī ansambli "Schola Cantorum Riga" (vadītājs Guntars Prānis), jo ar nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" starpniecību gan Imanta Kalniņa mūzikas albums, gan albums "Vox clara" tapis SIA "Lielais Dzintars" ierakstu studijā.


Starp "Zelta mikrofona" pretendentiem ir arī virkne kādreizējo liepājnieku un ar Liepāju saistīto mūziķu. Tā kategorijā "Džeza vai fanka mūzikas albums" izvirzīts Liepājas mūzikas vidusskolas pedagoga Denisa Paškeviča un "Mikko Gunu Karjalainen Quintets" ieraksts "Reflections".


Savukārt kategorijā "Roka vai metāla mūzikas albums" izvirzīts mūziķis Fēlikss Ķiģelis ar ierakstu "Sirdsapziņa", bet kategorijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums" izvirzīta Ance Krauze un Raimonds Pauls par ierakstu "Sasala jūrīna".