Publicitātes attēls


Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) 29. un 30. novembrī organizē džeza ģitārista Aksela Fišbahera (Axel Fishbaher) un Denisa Paškeviča rezidenci, lai trīs dažādu sesiju laikā audzēkņiem būtu iespēja atrasties tuvāk māksliniekiem/mentoriem, kas dalīsies savās zināšanās un pieredzē, kā arī atbildēs uz audzēkņu jautājumiem un līdzdarbosies muzicēšanā, portālu informēja Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola.

"Šī ir pirmā rezidence, kuru mūzikas skolas audzēkņiem organizējam kopā ar Akselu Fišbaheru. Tā būs telpa, laika sprīdis un nogrieznis, kurā radīsim jaunradi, dalīsimies ar savu pieredzi un savu informāciju. Rezidences laikā mēs līdzdarbosimies mūzikā kopā ar audzēkņiem, motivēsim un iedvesmosim viņus," stāsta mūziķis Deniss Paškevičs.

Rezidence trešdien, 29. novembrī, tiek veltīta tēmai "Džeza mūziķa praktiskā dzīve un mārketings". Savukārt ceturtdienas, 30. novembra, tēma būs "Džeza un klasiskas ģitāras tehnika (pavadījums, solo spēlēšana, bebop stilistika)" un pēc topošo mūziķu duo sastāvā prezentētā skaņdarba/dziesmas saņems praktiskus padomus no auditorijas un no meistariem par tēmu: "Kā uzlabot saspēli?".

Talantīgais džeza ģitārists Aksels Fišbahers dzimis 1956. gadā, Lībekā. Mūziķis jau ilgu laiku ir viens no labākajiem solistiem uz Eiropas skatuves. Karjeras sākumā viņš strādāja kā rokmūzikas un popmūzikas mākslinieku līdzstrādnieks, bet drīz vien mūziķis sāka sekot savam dzīves aicinājumam – džeza mūzikai.

Savukārt Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem – saksofonists, flautists, komponists, producents un LMMDV skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums "Variations" saņēmis četru zvaigžņu vērtējumu pasaules prestižākajā žurnālā "Downbeat" un iekļauts 2019. gada labāko albumu topā "2019: The Year’s Top-Rated Albums", līdz ar to Deniss Paškevičs kļuvis par pirmo latviešu džeza mūziķi, kura mūzika novērtēta "Downbeat" izdevumā.

Meistarklases divu dienu garumā tiek organizētas sadarbībā Gētes institūtu Latvijā un "Riga Room Agency".