Pirmdien, 9. janvārī, sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2022" ziemas balsojums, ziņo portāls lsm.lv. Par žūrijas izvirzītajiem nominantiem skatītāji un klausītāji aicināti balsot līdz 20. janvāra pulksten 23.59. No katras kategorijas tikai viens darbs, kas saņems lielāko sabiedrības atbalstu, tiks izvirzīts fināla balsojumam.


Kā norādījusi žūrijas pārstāve, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode: "Nominantu saraksts ir cienīgs, klausītājiem un skatītājiem ir, par ko balsot."


Balsot par favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 23. janvārī – reizē ar fināla balsojuma atklāšanu.


"Kilograms kultūras 2022" nominantus žūrija izvirza desmit kategorijās, bet finālistus skatītāji un klausītāji izvēlas trīs balsojumos – pavasara, rudens un ziemas.


Ziemas balsojumā iekļauti tikai divi Liepājas notikumi sadaļās "Mūzika" un "Notikums" – Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts, kas notika 17. septembrī koncertzālē "Lielais dzintars" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā, piedaloties flautistei Ditai Krenbergai, ērģelniecei Ivetai Apkalnai un pianistam Reinim Zariņam; kā arī "Lielā dzintara" pasākumu programma Liepājas operas simtgadē – Hektora Berlioza "Fausta pazudināšana" (diriģents Imants Resnis), izstāde "Liepājas operai – 100" (koncepcijas autore Vēsma Lēvalde).


Nobalsot iespējams ŠEIT.