Otrajai Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) alternatīvā teātra gada balvai "Zelta muša" visvairāk nominēts Dailes teātris un Jaunais Rīgas teātris (JRT), taču uz nominācijām vairākās kategorijās izvirzīts arī Liepājas teātris, Nacionālais teātris, Latvijas Leļļu teātris, Valmieras teātris, Latvijas Nacionālā opera un balets un citi, ziņo aģentūra LETA.


Kā aģentūru informēja LKA pārstāve Aija Lūse, antibalva suminās aizvadītās teātra sezonas spilgtākos notikumus un personības, kuras savu māksliniecisko talantu apliecinājušas "pārāk specifiskās kategorijās", lai tās tiktu iekļautas "Spēlmaņu nakts" balvas nominantu sarakstā.


Anonīmā žūrija ir izvirzījusi 36 nominantus piecās kategorijās: "Gada dialogs ar locekli", "Gada patiesība", "Gada mērķtiecīgākā karjera", "Gada meistars, kurš zina, kā vajag" un antibalvas "Grand Prix" – "Gada izrāde, kuru mēs nesapratām".

Portāls lsm.lv nosaucis arī nominantus, kuru vidū ir Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, ar kuru "trupa paspēj nesarunāties un tiek pie diviem pagaidu locekļiem" ("Gada dialogs ar locekli"); Vēsma Lēvalde, kura piepulcējusies virknei kolēģu, kas nominēti, jo " katram sociāli atbildīgam teātra darbiniekam vismaz reizi sezonā jāpauž savs viedoklis feisbukā. Pat ja dažreiz viedokļa nav" ("Gada patiesība");  Egons Dombrovskis, kurš "mērķē uz galvaspilsētu un iekrīt Velnu rijā" ("Gada mērķtiecīgākā karjera"); Dmitrijs Petrenko, jo viņš "zina, ko Latvijā dara ar mākslinieciskajiem vadītājiem, tāpēc pamet valsti – kļūst par Igaunijas Krievu teātra māksliniecisko vadītāju" ("Gada meistars, kurš zina, kā vajag"), kā arī Elmārs Seņkovs ("Gada meistars, kurš zina, kā vajag") un viņa iestudējums "Grieķi" ("Gada izrāde, kuru mēs nesapratām").


Savu balsi par kādu no izvirzītajiem pretendentiem ir iespējams atdot līdz 6.oktobra vakaram festivāla "Patriarha rudens" norises vietās – LKA galvenajā ēkā Ludzas ielā 24, teātra mājā "Zirgu pasts" un LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā.


Šī gada alternatīvās balvas laureāti tiks noskaidroti LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla "Patriarha rudens" noslēguma ceremonijā sestdien, 7.oktobrī, pulksten19 LKA teātra mājā "Zirgu pasts".