Šomēnes divu gadu dzimšanas dienu svin raidījums "Grāmatzīme", kuru sociālā medija "Laiva" paspārnē vada rakstniece, literārā redaktore un žurnāliste Gunita Lagzdiņa-Skroderēna. 16.martā ar jaunumiem sāksies 3.sezona.
 
Raidījums "Grāmatzīme" pie skatītājiem pirmo reizi devās 2021.gada martā, un ik mēnesi tajā uz sarunu par un ap grāmatām tiek aicināti gan rakstošie, kuri raksta tikai savam priekam, gan rakstnieki ar pārdesmit grāmatām pūrā – viņus visus, lai kurā pasaules malā viņi dzīvotu, vieno mīlestība uz grāmatām. Jaunā sezona tiks atklāta 16. martā pulksten 20 pēc Latvijas laika, un viesis būs Latvijas rakstnieku un rakstnieču "tēvs" jeb Rakstnieku savienības vadītājs, žurnālists, rakstnieks un raidījuma "Grāmatu kods" vadītājs Arno Jundze.

Raidījumā būs jau ierastās sarunas par grāmatu lasīšanu un rakstīšanu, kā arī izdošanu. A. Jundze tiks iztaujāts arī par autoru iespējām iekļūt Rakstnieku savienības biedru rindās un par labumiem, ko dod šis statuss. Savukārt raidījuma noslēgumā tiks atklāta jauna rubrika – "Ceļam saulītē". Kas ir tas, ko raidījuma vadītāja paredzējusi izvilkt no aizmirstības apcirkņiem un aktualizēt, uzzināsiet raidījuma gaitā. Taču rubrikā aktīvi varēs piedalīties arī klausītāji un skatītāji.

Raidījuma tiešraides skatāmas reizi mēnesī sociālā medija "Laiva" profilā vietnēs "YouTube", "Facebook" un "Twitter". Savukārt visu raidījumu ieraksti vienkop pieejami "YouTube" sociālā medija "Laiva" profilā, kā arī Gunitas Lagzdiņas mājaslapā www.gunitasstasti.lv.

Sociālais medijs "Laiva" ir Lielbritānijā bāzēta biedrība, kura ar dažādiem informatīviem, izglītojošiem un izklaidējošiem tiešraides raidījumiem platformās "Facebook" un "YouTube" apvieno tautiešus visā plašajā pasaulē. "Grāmatzīme" ir viens no medija populārākajiem raidījumiem, informē sociālā medija "Laiva" producente Elīna Balode.