Jau rīt, 20.maijā, pēc Anglijas vidienes Latviešu grāmatu draugu kluba un Latviešu kultūras centra Birmingemā iniciatīvas tiešsaistē "Zoom" platformā tiek uzsākts sarunu cikls "Literatūra glābj laiku", kurā tautieši no jebkuras vietas pasaulē aicināti tikties ar latviešu literātiem, lai runātu gan par šī laika zīmēm, gan popularizētu latviešu rakstnieku darbus diasporā un pasaulē, portālu irliepaja.lv informēja Dace Čaklā, Latviešu kultūras centra Birmingemā projekta koordinatore.

Pirmajās divās tikšanās reizēs pasākuma apmeklētājiem tiks dota iespēja kaut attālināti, tomēr aci pret aci satikt latviešu rakstniekus Gundegu Repši, Andri Zeibotu un citus literātus, uzdot tiem jautājumus un saņemt atbildes, diskutēt un paplašināt savas zināšanas gan par latviešu literatūru, gan arī apspriest šo laiku un to, kā radošas personības tajā jūtas.

Pasākuma apmeklētāji ir aicināti pirms pasākuma iesūtīt savus jautājumus, kas piedalīsies konkursā. Labākie saņems balvas, starp kurām būs arī grāmata ar viesa pašrocīgi ierakstītu autogrāfu (balvas pēc pasākuma tiks nogādātas saņēmēja norādītā vietā Rīgā.)

Raidījumu vadītāji: Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna (Latvija) un Ingmārs Čaklais (Lielbritānija).

Lai pieteiktos "Zoom" tiešsaistei, lūdzam rakstīt: latvianculturalcentre@gmail.com vai "WhatsApp" +447914784603.

Pirmās trīs tikšanās plānotas 2021.gada 20.maijā, 17.jūnijā un 8.jūlijā pulksten 18 pēc Lielbritānijas laika (20.00 pēc Latvijas laika).

Latviešu kultūras centrs Birmingemā ir bezpeļņas labdarības organizācija, kas saglabā, uztur, attīsta un veicina latviešu kultūru Lielbritānijā un pasaulē. Arī Anglijas vidienes Latviešu grāmatu draugu klubs darbojas Latviešu kultūras centra Birmingemā paspārnē. Vairāk informācijas https://www.facebook.com/LatviesuKulturascentrs un www.kulturascentrs.com.

Raidījumi norisinās projekta ""Literatūra glābj laiku" – Latvijas diasporas tikšanās ar latviešu autoriem (triju tikšanos cikls)" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Latviešu kultūras centrs Birmingemā, sociālais medijs "Laiva", Politisko diskusiju klubs Lielbritānijā, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.