Apgādā "Zvaigzne ABC" klajā nācis liepājnieces Gunitas Lagzdiņas romāns "Lāde vaļā" – 2020.gada romantisko romānu konkursa laureāts.

Ances dzīvi galvu reibinošā karuselī sagriež ilgi glabāti un ne tik seni notikumi, liekot meklēt atbildes uz jautājumiem: vai patiesības noklusēšana ir melošana, vai nodevību var piedot, vai noslēpuma neatklāšana ir attaisnojama, ja tas draud izpostīt kāda cita pasauli, un vai ir iespējama kopdzīve, mītot katram savā valstī.
 
Gunita Lagzdiņa līdz šim lasītājiem zināma kā stāstu autore: 2017. gadā iznāca viņas krājums "Spēlītes", 2019. gadā – "Ieraudzīt varavīksni". Ilgus gadus viņa darbojusies medijos un izdevniecībās kā literārā redaktore, tvarstot drukas blusas un dzenājot komatu peles žurnālistu un rakstnieku tekstos, laiku pa laikam arī pati sagatavojot kādas publikācijas. Viņa ir arī aktīva Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībniece un Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas locekle.

"Romānā "Lāde vaļā" mani tiešām aizrāva galvenās varones jūtu dzīve, īstā partnera meklējumi, romantiskās attiecības, sarežģījumi un pārpratumi attiecību gaitā," grāmatu atzinīgi novērtējusi apgāda "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka, atklājot, ka romantisko un detektīvromānu konkursā pērn piedalījās ap 70 autoru, no kuriem laureātu godu ieguva seši.