30. jūnijā noslēgsies projekts "Atbalsts mākslas un mūzikas vidusskolu audzēkņu konkurētspējas paaugstināšanai darba tirgū”, kura darbības termiņš bija divi gadi.

Kā informē Eiropas Sociālā fonda projekta vadītāja Iveta Eniņa, projektā iesaistīties bija iespēja četriem sadarbības partneriem – Liepājas mākslas vidusskolai, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolai. Pateicoties šī projekta finansējumam un projekta ilgajam darbības periodam, katrā no iepriekš minētajām skolām notika dažādas aktivitātes, kuru rezultātā bija ieguvēji gan skolas, gan skolu pasniedzēji, gan arī audzēkņi.

Liepājas Mākslas vidusskola, pateicoties projekta finansējumam, skolai ir iegādājusies jaunus datorus, datorprogrammatūras, kā arī skolā ir papildināti bibliotēkas krājumi, nodaļās ir iegādāti audzēkņiem nepieciešamie mācību materiāli un inventārs.

Projekta laikā Liepājas Mākslas vidusskolas pasniedzējiem bija iespēja apmeklēt skolotāju apmācības, tādejādi iegūstot jaunas zināšanas un iemaņas. Apmācību beigās skolotāji ieguva apliecības par profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.
Skolas audzēkņiem projekta ietvaros bija iespēja apmeklēt praktiskās mācības ārpus izglītības iestādes, kā arī iziet 2 nedēļu mācību praksi. Tikko jūnija mēnesī audzēkņi piedalījās Zaļās prakses nometnē Vaiņodē, kur notika sociālo un komunikatīvo prasmju apguves seminārs.

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas projektu un atbalsta fonda vadītāja Inese Piņķe intervijā saka: "ESF projekta ietvaros skolā ir realizētas vairākas aktivitātes: Zaļā prakse gleznošanā Vaiņodē, praktiskās nodarbības dažādās specialitātēs, 2 nedēļu prakses ārpus izglītības iestādes. Visas šīs aktivitātes  ir  veicinājušas Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu un skolotāju profesionālo pilnveidi, uzlabojušas un pilnveidojušas mācību procesu. Projektā iesaistītie dalībnieki pilnveidojuši ne tikai profesionālās prasmes, bet arī sociālās un komunikatīvās.”

Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas metodiķe Irita Kalēja norāda: "Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas audzēkņi 2012. gada aprīļa mēnesī izgāja orķestra spēles un kora dziedāšanas praksi, iestudējot apjomīgu programmu no latviešu un ārzemju komponstiem. Prakses laikā iemācīto liepājniekiem noklausīties bija iespējams Melngaiļa koncertzālē šī gada 8.maijā.

Īpaši interesanta bija prakse dažiem Mūzikas vēstures un teorijas studentiem, kuriem bija iespēja strādāt Latvijas Televīzijas izbraukuma sesijā un piedalīties koncerta filmēšanas procesā, tādējādi gan redzot, gan ar savu līdzdalību palīdzot koncertieraksta tapšanā un veidošanā.

Ļoti nozīmīgs ir fonotēkas un bibliotēkas fondu papildinājums, jo iegādātas jaunas partitūras visām instrumentu grupām un ansambļiem no tādām pasaules vadošajām izdevniecībām kā "Schott Music", "Baerenreiter", "Edition Peters", "Ricordi" un "Musica Baltica". Tas gan audzēkņiem, gan viņu pedagogiem nākotnē nodrošinās iespēju padarīt daudzveidīgāku repertuāru.”

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņiem bija iespēja iziet mācību prakses, kā arī praktiskās mācības ārpus izglītības iestādes. Skolai tika nodrošināts finansējums nepieciešamo mācību materiālu un inventāra iegādei. JMRMV skolas skolotāja Iveta Nātriņa, savukārt, kā lielāko ieguvumu no projekta uzsvēra Sociālo un komunikatīvo prasmju apguves semināru, kurā mākslinieki darbojās kopā ar mūziķiem- veidoja kopīgus priekšnesumus un veica darba interviju simulācijas.