Koncerna "UPB" prezidents un arhitekts Uldi Pīlēns Liepājas muzeja mākslas priekšmetu kolekcijas krājuma papildināšanai dāvina divus savus darbus.

Tos vēl šonedēļ iespēja apskatīt izstādē “Cikls. 30/70” Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, informē muzejpedagoģe Zane Goldmane.

Ulda Pīlēna darbu izstāde Liepājas muzejā būs atvērta vēl tikai līdz 16. aprīlim. Tā piesaista lielu apmeklētāju interesi un atzinību. Autors norāda, ka pēc izstādes Liepājas muzejā,  darbi, visticamāk,  nonāks vairākās privātkolekcijās un turpmāk vienkopus plašākai sabiedrībai vairs nebūs apskatāmi.

Uldis Pīlēns atzīst, ka radošā izpausme šajā jomā ir viņa meditācija. Tāpēc tiks radīti jauni gleznojumi. "Pēc attieksmes pret dzīvi, esmu arhitekts, kas iegūtās arhitekta izglītības ietvaros, mācījies arī zīmēšanas, gleznošanas, krāsu un materiālmācības gan Latvijā, gan Vācijā Bauhaus universitātē. Šī mana, tā saucamā gleznošana, jeb kā man labāk patīk to dēvēt - krāsu meditācija visvairāk nepieciešama man pašam. Priekš manis nav izdomāta labāka metode prāta nomierināšanai un atslēgšanai, kā ļauties emocionalitātei un zemapziņas vadībai," saka Uldis Pīlēns.

Uldis Pīlēns uzsver, pierādīts, ka tie uzņēmēji un menedžeri, kuri aktīvi vai pasīvi konfrontē sevi ar mākslas izpausmēm, mūziku vai literatūru, kuri spēj pabarot no šīs emociju akas savu dvēseli, daudz mazāk saskaras ar izdegšanas sindromu (burn out), kas ir klasiskas uzņēmēju, menedžeru stresa radītās blaknes aktīvajām dzīves pozīcijām.

Ulda Pīlēna darbu izstāde "Cikls. 30/70" Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma no 2. marta līdz 16. aprīlim. Ieeja bez maksas.