Pirmdienas, 29.maija, pēcpusdienā Liepājas Universitātē bija pulcējušies pasniedzēji un rektore Dace Markus, lai pieņemtu dāvanu, ko bija sarūpējis rakstnieks Ēriks Kūlis.

Dāvana – mākslinieka un Universitāte profesora Alda Kļaviņa gleznots rakstnieka un publicista Ērika Hānberga portrets. Portreta fotokopiju saņēma arī "modelis", kuram tieši 29.maijā bija dzimšanas diena.

Ēriks Kūlis atcerējās, kā savulaik, "velnu dzenot", kopā ar "Kurzemes Vārda" redaktoru Andžilu Remesu un citiem draugiem centušies "iznest cauri" ārēji nopietno Hānbergu ("Hānberga olimpiskais miers mūs kādreiz tracināja"), pārsteidzot viņu dzimšanas dienās te ar akmenī, te – kokā atveidotu jubilāra portretu. Šajā reizē gan dāvināšana notika bez joku dzīšanas, un nopietnāks bija Kūlis. Hānbergs gan nopietni pateicās Kūlim "par to, ko viņš dara", bet atļāvās arī pajokot, ka, atbildot uz Kūļa jautājumu: "Kur tu gribi karāties?", sacījis "Ja varētu, tad labi justos sava Pedagoģiskā institūta bibliotēkā".

Šādi Kūlis turpināja jau 2014.gadā uzsākto Liepājas literātu un nozīmīgu personību iemūžināšanu jeb, Hānberga vārdiem runājot, "mazā mecenātisma" misiju. Tās ir bijušas gan memoriālas plāksnes pie Egona Līva un Olafa Gūtmaņa namiem Liepājā, gan portreti, kas dāvināti bibliotēkām, muzejam un nu arī Liepājas Universitātei.

Rektore Dace Markus ar prieku pieņēma dāvanu un aicināja Universitātes, savulaik – Liepājas pedagoģiskā institūta – absolventu, "kārtīgu latvieti, reālistisku, humorpilnu rakstnieku" Ēriku Hānbergu arī uz salidojumu 26.augustā.

Liepājas Universitātes profesors, Ērika Hānberga daiļrades pētnieks Edgars Lāms dāvināja rakstniekam pašu vērtīgāko – baltas papīra lapas, lai taptu vēl kāds stāsts vai romāns.

Ēriks Hānbergs ar prieku šo ielūgumu pieņēma, jo atzina, ka Liepājas mācībiestāde, kuru viņš absolvējis 1957.gadā, bijusi nozīmīgs posms viņa dzīvē, te sācies arī publicista un rakstnieka ceļš.