Lai nodrošinātu kultūras notikumu nepārtrauktību Liepājā valstī noteikto ierobežojumu laikā un finansiāli atbalstītu kultūras projektu īstenošanu dažādās kultūras un mākslas nozarēs, Liepājas Kultūras pārvalde no 14.maija izsludina pieteikšanos projektu konkursam, informē Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

"Pandēmijas ietekme uz kultūras nozari bija pēkšņa un ļoti būtiska, tāpēc pašvaldībām ir jādomā par iespējamiem atbalsta pasākumiem, kas ne tikai uzturētu kultūras nozari dzīvu un nepārtrauktu, bet arī veicinātu kultūras nozarē strādājošos meklēt veidus, kā pielāgoties situācijai. Jau šobrīd redzam iedvesmojošus piemērus, kā kultūras pasākumi un norises tiek veidotas, izmantojot digitālās platformas. Mēs vēlamies šo radošo procesu turpināt, atbalstīt un redzēt vēl citas inovatīvas idejas," norāda Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Konkursa prioritātes ir kultūras aktivitātes un procesi, kas nodrošina kultūras pieejamību Liepājā valstī noteikto ierobežojumu apstākļos, veicina jaunrades procesus Liepājā, inovatīvu ideju realizēšanu kultūras norisēm klātienē (ņemot vērā noteiktos ierobežojumus), mūsdienīgas un intelektuālas kultūrvides attīstību pilsētā, Liepājas pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs un rada tūrisma mērķauditorijas interesi par Liepāju.

Konkursā var piedalīties Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā reģistrētās fiziskās un juridiskās personas, kā arī fiziskas personas, kas reģistrējušās kā saimnieciskās darbības veicēji. Dalība nav atļauta pašvaldību un valsts iestādēm, pašvaldību un valsts sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, tai skaitā publiskām atvasinātām personām. Viens pieteicējs projektu konkursā var piedalīties ar neierobežotu projektu skaitu. Projektu realizācijas periods no šī gada 15.jūnija līdz 31. oktobrim.

Viens projekts varēs saņemt no 1000 līdz 3000 eiro un kopumā konkursā paredzēts sadalīt 50 000 eiro lielu līdzfinansējumu.

Skatīt: projektu konkursa kultūras nozares atbalstam nolikums un pielikumi.

Projektu pieteikumus var iesniegt līdz 2020.gada 28.maija pulksten 15, aizpildot elektronisko pieteikumu anketu.

Papildu informācijai projektu pieteicējiem lūgums sazināties pa tālruni 63483939, vai e-pastu: liepajaskultura@liepaja.lv.