Par godu rakstnieka Ērika Kūļa astoņdesmit gadu jubilejai apgāds "Jumava" nolēma laist klajā rakstnieka daiļrades apkopojumu piecos "Raksti" sējumu. Aizvadītā gada nogalē apgāds laidis klajā "Rakstu" 3.sējumu "Dienas vidū", kā arī pieņēmis lēmumu "Rakstu" sēriju izdot nevis piecos, bet sešos sējumos, portālam irliepaja.lv pastāstīja "Rakstu" autors.


Sējumā "Raksti III. Dienas vidū" iekļauti divi Ērika Kūļa garstāsti "Ervīna Krīva mīlestības" un "Nopelnītā vientulība". Kā saka pats autors, "pirmais stāsts ir par manu draugu X, bet otrais – par manu draugu Y".
Rakstu krājuma pirmajā sējumā "Raksti I. Rīta cēliens" publicēti darbi "...tiem, kas sauli redz" un "Mūsu mīlestības krāsas". Sējuma priekšvārdā publicēts arī literatūras zinātnieka Edgara Lāma stāstījums par ražīgā rakstnieka daiļradi. Savukārt par "Rakstu" otro sējumu "Raksti II. Gaismā" Lāms saka:


"Izlases otrās grāmatas centrā – pastāstu cikls "Bērni uz parāda". Tajos no dažādiem skatpunktiem zondēta ģimeņu situācija 21. gadsimta Latvijā. Aktuāli un skaudri, bez liekulīga optimisma."


Jāpiebilst, ka kopotie raksti neietver nekā no vairāk nekā divdesmit apgādā "Zvaigzne" klajā laistajiem Kūļa daiļdarbiem, jo izdevniecības līgums rakstniekam liedz 25 gadus nodot šos darbus citās rokās.


Ēriks Kūlis ir vairāk nekā 60 grāmatu autors, viņš ir pirmais Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" un balvas bērnu literatūrā "Pastariņa prēmija" ieguvējs. Rakstnieks ir Lejaskurzemes vides un ļaužu dzīves māksliniecisks dokumentētājs stāstos un romānos, kā arī bērnu pasaku grāmatu autors.