Festivāls "Via Baltica" šogad notika no 18. līdz 25. augustam Liepājā, Kuldīgā un Rudbāržos, pulcējot vairāk nekā 4700 apmeklētāju koncertos, kino seansos, izstādē un teātra izrādē.

Kā informē festivāla sabiedrisko attiecību  koordinatore Anna Paula Pujēna, kopā notika 10 pasākumi, no kuriem trīs bija bez maksas.

Festivāls jau astoto gadu tika rīkots, atzīmējot vēsturiskos 23.augusta notikumus – Baltijas valstu neatkarībai tik svarīgo akciju "Baltijas ceļš".

Festivāls īpašu uzmanību pievērš visu trīs Baltijas valstu vēsturei, mūzikai un mākslai. Arī šogad festivālā piedalījās mūziķi un mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Festivāla programmā bija koncerts Baltic Jazz Trio vēsturiskajā Liepājas Romas dārza pagalmā, latviešu un igauņu mūziķu trio Tempus Balticus ar koncertu "Baltijas laiks" Kuldīgā, pianistes Artas Arnicānes solokoncerts "Ūdens noskaņas" koncertzālē "Lielais dzintars", kas tika veltīts režisora Uģa Brikmaņa piemiņai, aktiera Ērika Vilsona monoizrāde "Mana Magadana" un filmu programma Liepājas latviešu biedrības namā ("Knutifikācija", rež. Ivars Tontegode, 2017; "Dziesmuvara", rež. Askolds Saulītis, 2018; "Ievainotais jātnieks", rež. Ilona Brūvere, 2017).

Vislielākais apmeklētāju skaists kā ierasts bija festivāla noslēguma koncertā Senās uguns naktī, 25.augustā Liepājas pludmalē, kad daudzās vietās ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri, godinot Baltijas jūru un Baltijas jūras reģiona valstu vienotību un kopīgo vēsturi. Šajā gadā koncertā uzstājās džeza dziedātāja Beāte Zviedre ar savu jauno programmu "Džezs dzied Aspaziju". Festivāla rīkotāji ir pateicīgi visiem, kuri par spīti lietus draudiem dienas pirmajā pusē tomēr ieradās uz šo pasākumu, ļaujot kopīgi radīt skaistu un neaizmirstamu vakaru.

Vēl lielo apmeklētāju skaitu festivālā papildināja Dzintras Gekas veidotā dokumentālā ceļojošā izstāde "Sibīrijas bērni", kas līdz pat 8. septembrim vēl apskatāma Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē. Ieeja ir bez maksas.

Festivāla rīkotāji nodibinājums "Via Cultura" priecājas, ka festivāls ir pamanīts kritiķu vidū – vairāki kritiķi to bija ieteikuši, kā nedēļas notikumu, kuru vērts apmeklēt.