Liepājas pašvaldības kultūras iestādes un kapitālsabiedrības līdz gada beigām ir finansiāli nodrošinātas un "izdzīvos šo laiku", intervijā "Rietumu radio" apliecināja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis, ziņo LETA.

"Ar māksliniekiem un pašnodarbinātajiem kultūras darbiniekiem ir cita situācija," sacīja Deksnis. "Šeit nav pašvaldības garantētu ienākumu un katram māksliniekam situācija ir atšķirīga."

Deksnis sacīja, ka pašvaldība izskatot iespējas, kā varētu palīdzēt kultūras jomā strādājošajiem, un norādīja uz gada pirmajā pusē izsludinātajiem projektu konkursiem.

"Protams, ka mēs arī šeit domāsim par kaut kādiem papildus iespējām atbalstīt māksliniekus, ja šī situācija atkal ieilgst, bet mēs arī zinām, ka otrdien valstiskā līmenī valdība lēma par atbalsta mehānismiem," sacīja Deksnis. "Katram pašam jāizvērtē, cik tas viņam ir pieejams un noderīgs."

Nākamā gada budžetā prioritāte būs kultūras iestāžu uzturēšana, lai tās varētu turpināt darboties kaut vai samazinātā režīmā, kamēr uz lieliem attīstības projektiem jāraugās piesardzīgi, sacīja Deksnis.

Jau ziņots, ka vasarā lielākās bažas radās saistībā ar Liepājas teātra nākotni, jo pašvaldības pārraudzībā esošais teātris bija vienīgais profesionālais teātris Latvijā, kas nesaņēma valsts atbalstu "Covid-19" izraisītās ekonomiskās krīzes seku likvidēšanai.

15.oktobra sēdē Liepājas dome, skatot šā gada pašvaldības budžeta grozījumus, nolēma 626 845 eiro novirzīt kultūras nozarei. No šīs naudas vairāk nekā 250 000 eiro tika paredzēti Liepājas teātrim.