Svētdien, 22. janvārī pulksten 16.00 Latviešu biedrības namā Goda liepājnieks, dzejnieks un rakstnieks Olafs Gūtmanis tiks sumināts 85. jubilejā.

Dzejas un mūzikas programmu ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu sarūpējuši Liepājas mūziķi un draugi. Lielāko daļu ielūgumu jubilārs jau ir izsūtījis, tomēr no 17. janvāra Liepājas Latviešu biedrības nama kasē vēl būs pieejami 150 bezmaksas ielūgumi.

Svinīgajā pasākumā Olafa Gūtmaņa dzeju dziesmu ciklā "Zvanītājs" izdziedās grupas "Credo" mūziķi. Dziesmu cikla mūzikas autors ir Edgars Silacērps. Tāpat Olafa Gūtmaņa dzeju komponista Agra Engelmaņa mūzikā izdziedās koris "Laiks". Diriģente Ilze Balode un Jēkabs Ozoliņš. Savus jaunākos dzejoļus lasīs pats jubilārs Olafs Gūtmanis. Teicēja lomā Jānis Dreiblats.

Tomēr lielāko dāvanu rakstnieks saņems februārī, jo klajā nāks Olafa Gūtmaņa kopoto rakstu 5.sējums. Tas būs 600 lappušu biezs izdevums, kurā šoreiz apkopota jaunākā dzeja, Sibīrijas darbi un dienasgrāmatas, kas atklāj Olafa Gūtmaņa pārdomas par ikdienu un sastaptajiem cilvēkiem.

Radošā komanda pie kopoto rakstu sērijas strādā jau septiņus gadus. Projekta vadītāja ir Sandra Vensko, koncepcijas autors Edgars Lāms. Darbs pie noslēdzošā sējuma tika uzsākts 2011. gadā, apkopojot līdz šim citās grāmatās nepublicētus darbus. Grāmata būs zīmīga arī ar to, ka šoreiz tiks izmantotas Olafa Gūtmaņa laba drauga un Sibīrijas laika līdzgaitnieka Ulda Brieža fotogrāfijas.

Ikviens, kurš vēlas sveikt Olafu Gūtmani 85. jubilejā, aicināts izņemt ielūgumu uz pasākumu un savlaicīgi ierasties uz svinībām svētdien Liepājas Latviešu biedrības namā., informē "Kultūras pārvalde" Attīstības projektu vadītāja  Krista Kalnarāja.