Pirmās "Liepāja Gourmet" vakariņas notiks pirmdien, 12. jūlijā, restorānā "Spīķeris 53" ar pieredzes bagāto šefpavāru Ivanu Šmigarevu no restorāna "Barents", portālu irliepaja.lv informēja rīkotāju pārstāve Žanete Zakovica.


Viesi varēs baudīt septiņu kārtu izsmalcinātu maltīti no vietējiem un sezonālajiem produktiem, apvienojumā ar vīniem no godalgotās "Barents" vīna kartes. "Barents" vīni katrs ir sava reģiona izcilnieks, daudzi nāk no kulta ražotājiem, pēc kuriem vīnziņi un restorāni stāv rindā gadiem.

Šefpavāra Ivana Šmigareva vārds daudziem gardēžiem jau ir pazīstams un asociējas ar kvalitāti. 13 gadus strādājis restorānā "Vincents", papildu pieredzi guvis trīs Michelin zvaigznes saņēmušos restorānos "Alinea" (ASV) un "Maaemo" (Norvēģijā), kā arī restorānā "Noma" (Dānijā), kurš četras reizes ticis atzīts par labāko restorānu pasaulē. Ivana stiprās puses ir ļoti niansēta garšu izjūta un ēdienu pagatavošanas tehnikas. Viņš precīzi atpazīst to, kas kairina baudas sajūtas, un katru ēdienu pagatavo comme il faut – tā, kā tam jābūt.

"Cilvēkiem ir jāzina, ka tas, ko mēs pasniedzam, ir svaigākais un labākais, kas attiecīgajā sezonā ir pieejams," uzsver šefpavārs.

"Lai gan sākotnēji bijām plānojuši vakariņas trīsdesmit viesiem, cilvēku atsaucības dēļ pievienojām vēl papildus galdu un šobrīd uz pirmdienas pasākumu ir vien pāris brīvu vietu, stāsta Žanete Zakovica.

Dalība ar iepriekšēju rezervāciju, dalības maksa: 95 eiro, iekļaujot dzērienus.