"Liepāja Gourmet" ir nozares profesionāļu un entuziastu – Žanetes Zakovicas (SIA "Dekodille"), Kristīnes Puķītes un Marka Dilera (SIA "Lazytime" – veidots projekts, kura ietvaros liepājniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja nokļūt unikālā garšu un sajūtu ceļojumā.

"Liepāja Gourmet" pasākumos varēs baudīt izsmalcinātu 5 līdz 7 kārtu maltīti no vietējiem un sezonāliem produktiem, ko gatavos vieni no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem.

Prezentācijas pasākumā, kas 28. jūnijā notika Juliannas pagalmā gastrobārā "Woodstock", viesus lutināja šefpavārs Žanis Raivo Behmanis (restorāns "Ar putniem") un bārmeņi no gastrobāra "Woodstock". Viesus iepriecināja jaunā talanta Mika Akota ("Liepāja Music") muzikālais izpildījums.


Lilitas Baumanes foto.


"Pirmās "Liepāja Gourmet" vakariņas notiks jau 12. jūlijā restorānā "Spīķeris 53",

kas ir mūsu galvenais sadarbības partneris, ar pieredzes bagāto šefpavāru Ivanu Šmigarevu no "Barents"," portālam irliepaja.lv pastāstīja Žanete Zakovica. "Daudziem gardēžiem Ivana vārds ir pazīstams un saistās ar kvalitāti – trīspadsmit gadus strādājis restorānā "Vincents", papildu pieredzi guvis Michelin zvaigznes saņēmušajos restorānos "Alinea" (ASV) un "Maaemo" (Norvēģija), kā arī restorānā "Noma" (Dānijā), kurš četras reizes ticis atzīts par labāko restorānu pasaulē".

Nākamās gardēžu vakariņas paredzētas 26. jūlijā turpat, "Spīķerī 53", kur gardēžus priecēs jau cits pieredzes bagāts šefpavārs.

Kā pastāstīja Zakovica, projektu bijis iecerēts uzsākt jau janvārī, rīkojot ikmēneša gardēžu vakariņas vienā no pirmdienām. Diemžēl šo ieceri izjauca "Covid-19" pandēmijas uzliesmojums, tāpēc tagad, lai zināmā mērā atgūtu nokavēto, vakariņas būs vismaz divreiz mēnesī. Pēc Zakovicas sacītā, iecerēts aicināt arī slavenus šefpavārus no Eiropas, un, iespējams, rīkot vakariņas dažādās vietās.


Lilitas Baumanes foto.


Projekts "Liepāja Gourmet" atbalstīts Liepājas pašvaldības mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursā, tam piešķirts finansējums 10 tūkstoš eiro apmērā.