Noteikti daudzi cilvēki, kas interesējas par kvalitatīviem virtuves rīkiem, ir dzirdējuši par čuguna pannām. Tikpat daudz cilvēku joprojām interesējas: kas padara šīs pannas tik īpašas? Šajā rakstā mēs jums atklāsim visus noslēpumus, kāpēc jums vajadzētu iegādāties šīs pannas, kas ir izgatavotas no ļoti izturīga dzelzs, oglekļa un silīcija sakausējuma.

Cilvēkiem un videi drošas pannas

Pēc tam, kad esat uzzinājuši par šokējošo kaitējumu, ko rada pannas ar teflona pārklājumu, ikvienam cilvēkam, kas rūpējas par savu veselību, vajadzētu iepazīt čuguna pannas: tās ir izgatavotas no pilnīgi drošiem materiāliem un nodrošina, ka ēdiens nezaudē savu vērtību un ir derīgs lietošanai uzturā.

Neticami ilgs lietošanas periods


Publicitātes attēls


Vai varat iedomāties, ka nododat čuguna pannu, kas ir lietota gadiem ilgi, pat saviem mazbērniem? Neatkarīgi no tā, cik bieži izmantojat šo pannu, kas izgatavota no bieza un smaga tērauda, tā ir izturīga pret skrāpējumiem un deformācijām. Protams, lai šīs pannas kalpotu mūžīgi, ir svarīgi tās pareizi lietot. Bet vai zinājāt, ka daži čuguna pannu zīmoli sniedz tām mūža garantiju?

Kā sagatavot čuguna pannu lietošanai?
1. Notīriet nopirkto pannu un ieeļļojiet to ar eļļu.
2. Karsējiet pannu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram stundu, lai aizvērtu poraino virsmu.
3. Ja virsma joprojām ir lipīga, atkārtojiet procedūru.

Siltuma saglabāšana

Smagas čuguna pannas ne tikai vienmērīgi silda, bet arī ļoti labi saglabā siltumu. Šī iemesla dēļ tās ir ideāli piemērotas gaļas produktu cepšanai, kuru gatavošanai nepieciešams ilgāks laiks nekā parastajiem ēdieniem. Nešaubieties – pannas smagā konstrukcija nodrošina vienmērīgu ēdiena gatavošanu.

Universāla izmantošana

Ir svarīgi atzīmēt, ka čuguna pannas ir neticami universālas. Tās var izmantot visdažādākajām ēdienu gatavošanas metodēm, sākot no cepšanas, sautēšanas un beidzot ar karija gatavošanu. Mēs ne velti pieminējām šo mērci – Indijā un Pakistānā izveidotās čuguna pannas ir kļuvušas par šo reģionu tradicionālās virtuves sastāvdaļu. Mūsdienās tie ir obligāta ikviena mājokļa sastāvdaļa, kas izplatīta visā pasaulē. Tā kā pannas forma un dizains ir daudzpusīgs, ir ļoti ērti gatavot vairākas sastāvdaļas vienlaicīgi, turklāt čuguna pannas ir piemērotas visu veidu plītīm un pat cepeškrāsnīm. Nekavējieties un iegādājieties pannu interneta veikalā, kurā atradīsi dažāda izmēra čuguna pannas savām gatavošanas vajadzībām.

Kāda izmēra pannu izvēlēties?
Mazākā čuguna panna, ko varat atrast, visticamāk, ir 16 cm diametrā, tāpēc tā ir ideāla personīgā panna gandrīz visam – no rīta omletes līdz lielam vakariņu steikam. Lielāku pannu, piemēram, 28 cm, vajadzētu izvēlēties tiem, kas gatavo ēdienu visai ģimenei, tāpēc izvēle ir atkarīga no jūsu vajadzībām.

Ko vēl ir nepieciešams zināt?
• Mazgājiet pannu tikai siltā ūdenī, neizmantojot trauku mazgāšanas līdzekli, un nekavējoties nosusiniet. Vajadzības gadījumā varat izmantot maigu mazgāšanas līdzekli ar dabīgu sastāvu.
• Lai nodrošinātu čuguna pannas ilgmūžību, ievērojiet ražotāja ieteikumus.

Kuru čuguna pannu izvēlēsies tu?

Čuguna pannas ir saprātīgs ieguldījums un lielisks rīks jebkurā virtuvē, kas nodrošina izturību, kvalitatīvu gatavošanas pieredzi un daudzpusību. Lai kādi būtu jūsu gatavošanas paradumi vai iecienītākie ēdieni, nevilcinieties – čuguna panna ir nepieciešama ikvienam mājas pavāram. Atjauno pannu un izbaudi kvalitatīvi pavadītu laiku virtuvē!