Ventspils prāmju termināļa telpās (Dārzu ielā 6) atvērta kādreizējā Liepājas galvenā arhitekta Uģa Kaugura fotoizstāde ''Cita puse''.

Krāsaino fotogrāfiju autors ir arhitekts, pilsētplānotajs Uģis Kaugurs. Dzimis rīdzinieks, vēlāk liepājnieks, bet nu jau dažus gadus – arī ventspilnieks. Uģis Kaugurs 14. februāri, Starptautisko Mīlētaju dienu, sagaida ar atzīšanos mīlestībā tai pilsētas daļai, ko pats dēvē par ''citu pusi''.
Par izstādi Uģis saka:

''Šo laikam vistrāpīgāk būtu saukt par tādu kā atzīšanos. Mīlestībā. Pret gaismu, faktūru un apjomu spēlēm. Pret sienu mūriem, jumtu čukuriem, ieliņu bruģiem.

To pirms manis jau darījuši daudzi. Dažādos  veidos, arī fotogrāfijā. Ceru – vēl vairāk to vēl tikai darīs.

Formula – atzīšanās mīlestībā – vislabāk attaisno uzspēlēto romantisko jūsmu, pārspīlēto patosu un visas tās banālās muļķības, kādas tad parasti tiek darītas.

Nesen ziņās bija vēsts, ka zinātnieki (droši vien britu) ilgi pētījuši, un beidzot Pasaules Veselības organizācija iemīlēšanos ir iekļāvusi nopietnu slimību reģistrā, oficiāli piešķirot slimības starptautisko šifru F63.9.

Šīs ir manu mirkļu sajūtas.

Par to  apbūves pusi, kas reti iekļūst tūristu ceļvežos, bet kur paiet liela daļa dzīves. Tā ir tāda savdabīga pilsētas telpa – nošķirta no ielu un laukumu publiskuma, tomēr arī ne īsti privāta. Tur reti ieklīst kāds svešinieks vai viesis un vēl retāk – pilsētas pārvaldes pārstāvji. Nevar teikt, ka laiks tur būtu apstājies, tomēr, tam ir kāds cits, savrups, paralēls ritējums

Ja kādam šīs bildes ļaus savādāk ieraudzīt pilsētas ikdienas pelēkumu, pievērst skatu tam, kam ikdienā skrienam garām, acis nepaceļot, varbūt tas ļaus mums mazliet vairāk mīlēt savu pilsētu, kāda tā ir."

Tikšanās ar autoru 19.februārī pulksten 14.