Lai risinātu problēmu ar mazās zāles trūkumu, Liepājas teātra vadība piedāvā pašvaldībai mazās zāles vajadzībām uz laiku piemērot ēku Liepājā, Dārza ielā 4/8.

Tā intervijā "Rietumu Radio" stāstīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, raksta LETA.

Šonedēļ Liepājas teātris pašvaldībai iesniegs detalizētāku un argumentētu šīs ieceres pamatojumu, pēc kura saņemšanas, kā informēja Liepājas kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna, tiks lemts, vai ieceri iespējams īstenot. Vīksna nenoliedz, ka pašvaldības lēmums lielā mērā būs atkarīgs no tā, cik daudz līdzekļu būs nepieciešams ēkas Dārza ielā pielāgošanai mazās zāles vajadzībām.

Vēstuli ar lūgumu risināt teātra mazās zāles jautājumu, kā informēja Laukšteins, Liepājas pašvaldībai viņš nosūtījis vasaras sākumā. Direktors zāli piedāvājis iekārtot ēkā Dārza ielā, ko pašvaldība iepriekš nodevusi "Goda teātra" rīcībā. Kā pastāstīja Laukšteins, "Goda teātra" dibinātājs Kaspars Gods, nespējot atrast līdzekļus remontam, no telpām atteicies.

"Mazās zāles trūkums Liepājas teātrim ir milzīgs mīnuss – mēs nevaram ilgtermiņā piesaistīt jaunos režisorus, jo, ļaujot jaunajiem režisoriem strādāt uzreiz uz lielās skatuves, ir milzīgs māksliniecisks un finansiāls risks," mazās zāles nepieciešamību pamato Laukšteins piebilstot, ka "jaunie režisori ir jāaudzina mazajā zālē".

Kā atzīst teātra direktors, Dārza ielas ēkas piemērošana mazās zāles vajadzībām būtu īslaicīgs risinājumus līdz brīdim, kad mazo zāli uzbūvēs blakus teātra galvenajai ēkai. Ieceres un projekti par mazās zāles būvniecību laika gaitā Liepājā ir bijuši vairāki, taču tie nav realizēti.

Liepājas teātra mazās zāles iekārtošanas izmaksas Dārza ielā, kā atzina Laukšteins, vēl nav rēķinātas, un to, cik naudas būs vajadzīgs, varēšot pateikt tikai pēc projekta izstrādes.