Mākslinieki, kuri savulaik strādājuši kopā ar komponistu Andri Eniņu, ir apvienojušies, lai izveidotu muzikālu jubilejas koncertuzvedumu lieliem un maziem "Lai skan!".

Tas skatītājus ar dziesmām un leļļu uzvedumu priecēs Liepājas teātrī 1. jūnijā pulksten 18. Biļetes uz koncertuzvedumu jau tagad ir nopērkamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Koncertuzvedums "Lai skan!" veidots ka pasaku ceļojums caur dažādām izrādēm, kurās izmantotas Andra Eniņa komponētās dziesmas. Pasaku tēlu lomās iejutīsies soliste Ieva Dreimane, stepa dejotājs Māris Pūris, vokālā grupa „Putni" un tās vadītāja Antra Dreģe, Liepājas Ceļojošais leļļu teātris „Maska", vokālā pedagoģe Dzintra Orba un viņas vadītā vokālā grupa „Gaismiņa", koncertmeistars Normunds Kalniņš, flautists Reinis Lapa, kontrabasists Raitis Elers un sitaminstrumentu virtuozs Māris Zīlmanis. Koncertuzveduma režijas autors ir Pēteris Trups. Par horeogrāfiju rūpēsies jaunā daudzsološā horeogrāfe Karīna Lapšina.

Komponists Andris Eniņš nodarbojas ar bērnu dziesmu rakstīšanu kopš 1983. gada. Viņa pirmā kompozīcija šajā žanrā ir skatuviskai uzvešanai paredzētā pasaka „Vilnīša cepurīte" ar Māra Reinberga libretu (1983). Izdotas vairākas bērnu dziesmu grāmatas ("Jampadracis liedagā" (1995), laikā no 1998. līdz 2014. gadam iznākušas dziesmu krājuma „Dziedi skolā, dziedi mājās"  10 burtnīcas; ierakstītas un izdotas audiokasetes  un CD ar mūziku bērniem un pieaugušajiem ("Atomino", "Ziemassvētki klāt" (1996), "Pūcītes Ziemassvētki" (2001), "Dziedi dvēsele" (2002), "Jūras kaķis" (2013) u.c.) Daudzas Andra Eniņa komponētās dziesmas ir dzirdamas Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" repertuārā. Latvijā un tuvākajās kaimiņvalstīs ļoti iecienīti un gaidīti bija A.Eniņa savulaik organizētie bērnu dziesmu festivāli  "Lai skan!", kas notika 10 gadus pēc kārtas vienmēr - 1.jūnijā, Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā un Andra Eniņa dzimšanas dienā. 2002.gadā Andris Eniņš saņem AKKA/LAA iedibināto bezgalības balvu kā Latvijā visvairāk atskaņotais bērnu dziesmu autors. Lugas ar  A.Eniņa mūziku tiek regulāri translētas Latvijas radio.
Koncertuzvedumu atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde,  Liepājas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes uz koncertuzvedumu "Lai skan!" nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija par koncertuzvedumu atrodama pasākuma organizatora kultūras biedrības "Spektrs" mājaslapā, kā arī sociālajos portālos twitter.com, draugiem.lv un facebook.com.