2012.gada sezonas laikā Svētās Trīsvienības katedrāli apmeklējuši vairāk nekā 16 000 viesu, no kuriem liela daļa bijuši ārzemnieki, liecina dievnama draudzes apkopotā statistika.

Kā "Rietumu Radio" pastāstīja Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Ilze Vitāle, daudz viesu ir bijis no Vācijas. Daļa vācu ciemiņu ne tikai aplūko dievnamu, bet arī interesējas par savu senču saknēm un meklē liecības par viņu saistību ar dievnamu, raksta LETA.

Tūrisma sezonas laikā, kā atzina fonda pārstāve, pieaugot dievnamam ziedoto līdzekļu apmērs. "Parasti visvairāk ciemiņus interesē unikālās dievnama ērģeles," stāsta Vitāle.

Draudzes apkopotā statistika liecina, ka no pagājušā gada maija līdz oktobrim dievnamu apmeklējuši 16612 viesu, no kuriem vairāk nekā 6000 bijuši ārzemnieki.

Katedrālē viesojušies ciemiņi ne vien no Eiropas valstīm un ASV, bet arī Meksikas, Taivānas, Singapūras, Austrālijas u.c.

Kā ziņots, dievnamā pērn uzsākti pamatu stiprināšanas darbi, bet pavasarī sāksies dievnama jumta remonts.

Kopējās projekta "Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles ēkas konstruktīvās noturības saglabāšana un sociālekonomiskā potenciāla paaugstināšana" izmaksas ir 439 000 latu.