10. maijā Goda teātrī pirmizrādi piedzīvos teātra trešais iestudējums – izrāde bērniem „...ar laimīgām beigām” Leona Leščinska režijā.

Iestudējumam par pamatu ņemta jaunās dramaturģes Rasas Bugavičutes luga „Diegabiksis un Knīpause”.

„Ar Leonu jau sen bija doma, ka varētu iestudēt pasaku par Diegabiksi, bijām jau uztaisījuši gandrīz gatavu dramatizējumu Žaņa Grīvas pasakai,” stāsta Goda teātra vadītājs Kaspars Gods. „Bet tad ar mani sazinājās Rasa, piedāvājot sadarbību.
Palūdzu, lai pabeidz mūsu dramatizējumu, bet viņa atbildēja, ka no bruņurupuču dzīves maz, ko saprotot, bet labprāt uzrakstītu lugu par mazu puiku. Tā nu no Grīvas stāsta nav palicis nekas, bet ir radusies jauna oriģinālluga bērniem”.

„...ar laimīgām beigām” ir stāsts par puisēnu Diegabiksi, kuram apnicis, ka visi viņu izrīko un pamāca, tāpēc viņš nolemj doties uz Ameriku, apskatīties, kāda izskatās Disnejlenda, atgriezties un tad to uzcelt šeit. Taču viņš iecerējis, ka visi karuseļi būs tikai viņam vienam. Bet ceļā sastaptā meitene Knīpause, liek viņam saprast, ka vislielāko prieku dzīvē dod draudzība un dalīšanās, tāpēc abi nolemj ceļu turpināt kopā. Un arī Disnejlendu radīt visiem pasaules bērniem.

„Man ļoti patika strādāt ar šo materiālu. Rasa ļoti labi saprata, ko vēlos. Katrā ziņā izrādi mazajiem skatītājiem iestudēt vienmēr ir interesanti. Vissvarīgāk man ir atrast dialogu ar bērniem, runāt ar viņiem kā līdzvērtīgiem par lietām, kas bija svarīgas manā bērnībā un ir svarīgas arī tagad,” stāsta režisors.

„Kā es jūtos, zinot, ka pavisam drīz Goda Teātrī nāks ārā  izrāde "... ar laimīgām beigām"? Absolūti priecīgi! Vispirms jau man patiess prieks, ka uzrakstīju vasarā Godam vēstuli par un ap gribēšanu kaut ko darīt, jo redz, ka mūsu pirmais kopdarbs tūliņ, tūliņ ies gaisā! Nākamais mans prieks ir, ka gan Leons, gan Gods man uzticējās un ļāva Grīvas "Diegabikša" vietā viņiem piedāvāt kaut ko savu, no Grīvas stāsta paķerot impulsus iedvesmai. Trešais prieks ir par aktieriem un viņu attieksmi pret darbu, kas, pēc vien mēģinājuma noskatīšanās, man lika noprast, ka gala rezultāts nesīs gandarījumu gan man, gan viņiem, gan skatītājiem! Un vislielākais prieks man ir par to, ka es pirmo reizi mūžā esmu uzrakstījusi kaut ko bērniem, turklāt uzrakstītais pie viņiem nonāks gatavas izrādes formātā,” savu prieku par sadarbību ar Goda teātri saka jaunā dramaturģe Rasa Bugavičute.

Pirmizrāde notiks Katoļu sākumskolā pulksten 12. Aicināti visi, kas vēlas izrādi noskatīties. Biļešu cena bērnam Ls1,50, pieaugušajam Ls 2.

Diegabikša un Knīpauses lomās iejutīsies aktieri – Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Iestudējums tapis ar VKKF atbalstu.