Mākslinieks Pēteris Taukulis savā dzimšanas dienā, pirmdien, 28.novembrī, "Vienotības" birojā Romas dārzā atklāja personālizstādi "Klusā daba".

Izstāde tapusi pēc ilgāka pārtraukuma – iepriekšējo reizi Pēteris Taukulis bija sarīkojis personālizstādi 2010.gadā Liepājas muzejā.

Trīspadsmit gleznas (izņemot vienu) tapušas šogad, skaidri apzinoties mērķi – izstādi kā dāvanu sev un mākslas cienītājiem tieši autora dzimšanas dienā, domājot tieši par konkrēto tēmu – klusā daba.

"Uz mākslu attiecas viss, jo dzīvošana jau tā pati māksla vien ir," atklājot izstādi, sacīja mākslinieks. Runājot par kluso dabu, Pēteris Taukulis akcentēja to, ka, piemēram, franču, arī krievu valodā šo žanra apzīmējumu tulko kā "mirusī māksla" (nature morte), taču "latvieši ir niansētāki, jūtīgāki, spēj saskatīt vairāk, tāpēc mums ir "klusā daba"".

Gleznojot kluso dabu, mākslinieks tomēr visu laiku domājis par to, kā gleznā ietvert arī cilvēku, jo "aiz katras klusās dabas, aiz katras lietas slēpjas cilvēki un viņu attiecības". Atlicis tikai šo vēlmi atrisināt tehniski, un, lūk, te tā ir – klusā daba ar vairāk vai mazāk pamanāmām cilvēku sejām fonā.

Mākslinieku sveica un labus vēlējumus izteica gan otas brāļi un māsas, gan "Vienotības" biroja darbinieces un mākslas cienītāji.

Gleznotāja Benita Bitāne, apliecinot cieņu un mīlestību grupas "Mākslas kolēģi" vadītājam, izteica vēlējumu "lai radošais gars lido augstu, lai tas neapsīkst un lai pietiek spēka!".

Izstāde "Klusā daba" apskatāma līdz 4.janvārim.