Piektdien, 9.oktobrī, Liepājas muzejā durvis apmeklētājiem vēra mākslinieka Paula Spridzāna apaļai jubilejai veltītā personālistāde "Dimensijas".

Atklājot mākslinieka 70 gadu jubilejai veltīto izstādi, muzeja direktore Dace Kārkla, Spridzāna kolēģi – Benita Bitāne un Aldis Kļaviņš veltīja māksliniekam daudz komplimentu – "meistars", universālis", "viens no Latvijas labākajiem rotkaļiem" utt.

Pats jubilārs un izstādes autors, uzrunājot klātesošos, gan sevi pieticīgi dēvēja par "mākslas strādnieku".

Lai gan Pauls Spridzāns atzīmē visnotaļ cienījamu jubileju, kādreizējais Liepājas mākslas vidusskolas pedagogs Gunārs Kopštāls varēja dalīties atmiņās par jubilāra jaunības laiku – viņš skolā sācis strādāt tad, kad Spridzāns sāka mācīties 1.kursā.

Mākslinieku sveica gan kolēģi, gan arī ģimene, tostarp meita, Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Pauls Spridzāns savā jubilejas izstādē rāda ne vien perfekti izstrādātus retrospēktīvus darbus, galvenokārt no metāla un koka, bet arī pavisam jaunus – šogad un pērn veidotus skulpturālus objektus un gleznas.

Spridzāns ir Latvijā pazīstams rotu mākslinieks, bet darbojas arī dekoratīvās koktēlniecības, lietišķās grafikas, plakāta, interjera, metālkaluma, vides objektu un arī glezniecības jomā. Mākslinieka darbi glabājas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja krājumā, kā arī Latvijas Mākslinieku savienības fondā. Liepājas muzejam Spridzāns dāvināja divas mapes ar dažādu dekoratīvu darbu skicēm, piemēram, padomju laikā Liepājā populārās kafejnīacas "Liepava" izkārtenes metus.

Pauls Spridzāns dzimis 1945.gadā Liepājā. 1965.gadā beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas koktēlniecības nodaļu. Studijas turpinājis Latvijas Mākslas akadēmijā rūpnieciskā dizaina nodaļā, ko absolvēja 1971.gadā. Izstādēs mākslinieks piedalās no 1971. gada. No 1973. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, 1995.gadā uzņemts Latvijas Juvelieru biedrībā. 2003. gadā ieguvis maģistra grādu humanitāro zinātņu mākslā – dizainers, konstruktors.

Strādājis un dzīvojis Liepājā, Ventspilī un atkal Liepājā.

Izstāde apskatāma līdz 8.novembrim.