23.Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāls ir aizgājis vēsturē, nākamo, kura norises vieta būs cita – koncertzāle "Lielais Dzintars" – sola jaunā formātā.

23.Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls sestdien, 21.martā, izskanēja ar Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Prokofjeva un Džordža Gēršvina klavierkoncertiem latviešu pianistes Antoņinas Suhanovas, malaizietes Mei Ji Fu un ķīnietes Sjajiņas Vanas, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā, Atvaram Lakstīgalam pie diriģenta pults esot.

Tas bija arī pēdējais festivāla koncerts Liepājas Latviešu biedrības nama zālē, jo turpmāk festivāla mājvieta būs "Lielais Dzintars". Mainīsies arī pats festivāls.

Portāls lūdza orķestra direktoru Uldi Lipski rezumēt aizvadīto festivālu un iezīmēt tā nākotnes kontūras:
"Satura un mākslinieču ziņā šis tomēr bija vērienīgs, lai arī ne tik izreklamēts festivāls kā citkārt. Jau šogad tiks atklāta jaunā koncertzāle, un mūsu resursi lielā mērā virzīti uz to, lai ļoti nopietni rudenī "pierakstītos" jaunajā zālē. Tāpēc šo festivālu veidojām kā sirsnīgu, mīļu atsveicināšanos no šīs koncertu vietas. Vietējie žurnālisti mums pat pārmeta, kāpēc vispār taisīt šogad festivālu, ja tūlīt jau būs jaunā zāle. Tomēr mums bija ļoti svarīgi šo cikliskumu nosargāt.

Esmu ļoti apmierināts gan ar mākslinieču, gan orķestra sniegumu. Domāju, ka ļoti zīmīga bija mūzikas vidusskolas iesaistīšanās, kad tika parādīts Liepājas jauno mūziķu potenciāls, arī skolas bigbenda potenciāls. Man pašam ļoti patika Mei Ji Fu solokoncerts. Mēs esam pieraduši vairāk pie krievu, franču klavierspēles manieres, un te atbrauc no cita reģiona cilvēks ar citu mentalitāti. Varbūt bija nedaudz jāpierod pie viņas redzējuma, kā viņa interpretē Šimanovski, Rahmaņinovu, bet tas bija notikums, īsts augstas mākslas notikums, kad viena pati trausla sieviete, nevis orķestra "smagā artilērija" var nohipnotizēt zāli un visu vakaru noturēt publikas uzmanību. Ja festivālā spēlētu tikai latviešu pianisti, neviens nesaprastu, cik viņi ir labi, piemēram, profesora Jura Kalnciema audzēkne Antoņina Suhanova. Kad blakus noliek cita reģiona lielas zvaigznes, saprotam, ka arī mums ir, ar ko lepoties.

Sievietē ir milzīgs spēks, un to arī šis festivāls pierādīja.

Festivāls noteikti dzīvos, vienkārši tas pārdzims plašākā formātā, turpmāk piesaistot ne tikai pianistus, bet arī izcilus dziedātājus, izcilus citu instrumentu virtuozus, un kļūs vēl atraktīvāks publikai. Tas vairs nebūs Liepājas Starptautiskais Pianisma zvaigžņu, bet Liepājas Starptautiskais Zvaigžņu festivāls."