Otrdien,13. septembrī, Liepājas teātra kolektīvs tradicionāli pulcējās jaunās sezonas sākuma kopbildei un sapulcei, portālu irliepaja.lv informēja teātra literārās daļas vadītāja Zanda Borga.


Kā savā Facebook profilā raksta teātra vadītājs Herberts Laukšteins: "Liepājas teātris jau no jūlija beigām piedalās festivālos gan Latvijā, gan ārzemēs, gan vienkārši viesizrādēs visā Latvijā, bet savas galvenās mītnes durvis vērsim 16.septembrī ar lielisku izrādi "Līnenas skaistumkaraliene", kuras pirmizrāde notika iepriekšējās sezonas pašā izskaņā. Un vēl – teātra apmeklētājiem ir pieejama labiekārtota autostāvvieta pie pašas teātra ieejas. Gaidām!"


Jau vēstīts, ka jaunajā sezonā Liepājas teātrī pirmizrādes piedzīvos septiņi iestudējumi.


Teātra ļaudis arī sveica ilggadējo aktrisi Ainu Kareli nesen aizvadītajā jubilejā. Aigara Hibnera foto.


1.oktobrī pirmizrādi Liepājas piedzīvos Dmitrija Petrenko iestudējums "Yen", kurā režisors pievērsīsies pusaudžu pasaulei un pētīs, kāpēc cilvēki piedzimstot ir jauki, bet pieaugot kļūst par egoistiskiem monstriem. 22.oktobrī pirmizrādi piedzīvos Regnāra Vaivara iestudējums "Igauņu bēres", kurā loma atvēlēta arī teātra direktoram Herbertam Laukšteinam. Savukārt nākamā gada janvārī pirmizrādi Liepājas teātrī piedzīvos Matīsa Budovska iestudējums "Dziesmusvētki", bet februārī – Petrenko iestudējums "Kaija", ar kuru Liepājas teātrī atgriezīsies aktieris Juris Bartkevičs. Tālāk martā sekos Dž. Dž.Džilindžera iestudējums "Vārdiņš", maijā – Mārtiņa Kalitas iestudējums "Medus garša" un jūnijā – Elmāra Seņkova iestudējums "Grieķu mīti".

Liepājas teātra pagājušās sezonas lielākais notikums bija deviņu jauno aktieru pievienošanās kolektīvam, līdz ar ko teātrī patlaban strādā 30 dažādu paaudžu skatuves mākslinieki.

Tāpat ievērojams notikums bija sadarbība ar Liepājas simfonisko orķestri izrādē "Vairāk par dzīvi/Teātris", ko iestudēja režisore Laura Groza.