Piektdien, 3.aprīlī, Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde "Mizantrops", informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Iestudējumu 2018.gadā ar Gati Maliku titullomā iestudēja režisors Viesturs Meikšāns, tas atnesa "Spēlmaņu nakts" nomināciju Inesei Kučinskai (Gada aktrise otrā plāna lomā) un māksliniekam -8 (Gada gaismu un video mākslinieks).

Lugu "Mizantrops" 1666. gadā sarakstīja viens no izcilākajiem un nozīmīgākajiem komēdiju autoriem pasaules literatūrā Moljērs, V. Meikšāns gan izvēlējās šīs lugas jaunāku skatuves versiju, kuru radījis britu dramaturgs Martins Krimps, pārnesot lugas darbību uz mūsdienām.

"Izrādes centrā ir cilvēks ar ļoti savdabīgu raksturu – cilvēks, kurš zina, kā visam ir jānotiek, kā kam ir jāizskatās. Viņš cenšas pasauli kārtot pēc savas saprašanas. Viņa pasaules uztvere ir idealizēta, viņam ir ļoti daudz skaistu uzskatu par godīgumu, uzticību, gara tīrību. Savā ziņā viņa ideāli ir radikāli. Viņš ar savu radikālismu traucē un izaicina apkārtējo mieru. Viņš nav patīkams cilvēks, jo ir godīgs. Viņš nav patīkams cilvēks, jo iestājas pret glaimiem un liekulību. Bet mūsu pasaule pieprasa spēju pielāgoties. Sabiedrības uzvedības normas pieprasa būt pieklājīgam, nevis atklātam. Kāda būs šī godīguma cena?" iestudējot izrādi, sacīja V. Meikšāns.

"Iestudējums tapis pēc britu dramaturga Martina Krimpa lugas, kas Moljēra slaveno sacerējumu modernizējusi gan stilistiski, gan pēc būtības. Un jāatzīst - lieliski. Gan Krimpa luga, gan Meikšāna izrāde ir apburoši ironiskas," pēc iestudējuma noskatīšanās žurnālā "Ir" rakstīja teātra kritiķe Zane Radzobe.

Izrādē piedalās arī Edgars Ozoliņš, Leons Leščinskis, Agnese Jēkabsone, Laura Jeruma, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Rolands Beķeris, Mārtiņš Kalita.