Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, pavasarī, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova sadarbībā ar "Rietumu radio" atbalstu uzsāka projektu – Liepājas radio teātris, kas "Rietumu radio" ēterā izskanēja piektdienas vakaros.

Ņemot vērā klausītāju interesi un arī VKKF atbalstu, pirms divām nedēļām tika uzsākta radio teātra 2.sezona, kurā izskanēja Ludmilas Roziņas luga "Dērbijas vergi", informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Piektdien, 25. septembrī, pulksten 19.00 "Rietumu radio" ēterā: FM 105,8 (Liepājā un tās apkārtnē) vai interneta tiešraidē mājas lapā www.rietumuradio.lv (visā Latvijā) klausītāji varēs iepazīties diviem ar stāstiem no Noras Iksenas krājuma "Maldīgās romances", kad Karīnas Tatarinovas, Jāņa Dreiblata, Agneses Jēkabsones un Rolanda Beķera interpretācijā izskanēs "Skumju biljards" un "Maldīgais stāsts". Muzikālajam noformējumam  izmantota Kārļa Kazāka dziesma "Pus Piecos".

"Maldīgās romances" ir Noras Ikstenas otrā īsprozas grāmata, kas iznākusi 1997. gadā. Kā pēc krājuma iznākšanas to raksturojis literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis: "Īstenībā tie nemaz nav stāsti (arī pati autore no žanra apzīmējuma izvairās) – varbūt tie ir nieki, varbūt izpriecas, varbūt – romances, kas šoreiz patiesi varētu būt diezgan precīzs apzīmējums."

"Manis ierunātais "Maldīgais stāsts" ir par tādu neparastu un īstu mīlestību starp Trūdi un Bērtuli –  pat, ja viņi nav pāris, kas sader kā cimds ar roku," stāsta Agnese Jēkabsone.  "Darbs radio teātrī man bija pavisam jauna pieredze, es teiktu – pat izaicinājums, jo nekad agrāk neko tādu nebiju darījusi. No bērnības man bija radies iespaids, ka tas ir saistīts ar kaut kādu pārspīlējumu, uzspēli, jo bērnībā klausījos radio pasakas, ar ko man bija vienīgā asociācija. Pateicoties Karīnai, bija viegli. Viņa ir atlasījusi brīnišķīgus darbus. Par katru no tiem viņai viss ir skaidrs; viņa spēj pastāstīt, kā to redz un dzird," viņa papildina.

Ierakstiem palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.

Arī turpmāk Liepājas radio teātris ar Liepājas teātra aktieru piedalīšanos izskanēs piektdienās pulksten 19:00. Bez šī paredzēti vēl trīs jauni raidījumi, par kuriem informācija sekos.