2020. gadā, iesākoties pandēmijai, Liepājas teātra aktrisei Karīnai Tatarinovai radās iecere veidot Liepājas Radio teātri, aktualizējot un Liepājas teātra aktieru balsīs liekot ieskanēties vairāku latviešu autoru darbiem, kas savas pirmizrādes piedzīvoja Rietumu Radio un Latvijas Radio ēterā.  Lielākais līdz šim tapušais darbs ir Noras Ikstenas romāna "Jaunavas mācība" audioizrāde 6 raidījumos, ko joprojām var noklausīties Liepājas teātra mājas lapas sadaļā "Interesanti". Par līdzšinējiem darbiem K. Tatarinova saņēmusi 2020.gada Liepājas Kultūras balvu, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Trešajai sezonai izvēlēts Sabīnes Košeļevas romāns "Rīga – Maskava", kura audiopirmizrāde trīs turpinājumos paredzēta Latvijas Radio ēterā 2023.gada februārī. Darbs pie ieraksta Liepājas teātra studijā,  strādājot skaņu meistariem – Mildai Ziemanei un Ģirtam Siliņam, jau sācies un ilgs vairākus mēnešus.

"Liepājas Radio teātrī ir skanējuši Sabīnes stāsti no krājuma "Vientulības ministrija". Šoreiz tas ir mini-romāns. Apzināti meklēju kaut ko, kur ir jūtama Liepāja. Šeit ir – nesaucot pilsētu, ielas un vietas vārdos, tā ir jūtama sarp rindiņām. Jaunas sievietes stāsts, kurā viņa nemeklē un neiet vieglāko ceļu. Stāsts par to, kā dzīvot mīlestību un izdzīvot sāpes, par aizspriedumiem un pārliecībām," par darba izvēli saka K. Tatarinova.

Romāns ir skaudrs, bet arī trausli skaists 21. gadsimta mīlas stāsts, tas ir vēstījums par mūsdienu pasauli un cilvēku bez identitātes, kas izmisīgi cenšas atrast savu vietu;  izstāstīts koptā un noslīpētā valodā, kas klausītājiem būs īpaša bauda.

""Rīga – Maskava" ir mans "pirmdzimtais", kas grūti nācis, tāpēc jo īpaši priecājos, ka šis darbs aizvien turpina dzīvot nu jau no manis neatkarīgu dzīvi, uzrunā, sasniedz, transformējas citās mākslas formās un nokļūst pie jauniem lasītājiem/klausītājiem. Ar Karīnu sadarboties ir viegli – viņa emocionāli ļoti precīzi tver tieši to, ko toreiz esmu centusies nodot savā tekstā, un liek klāt savu radošumu, kas kūsāt kūsā, dodot iespēju man pašai uz savu darbu pēc šiem nu jau astoņiem gadiem paskatīties no cita skatupunkta. Bet tur aizvien esmu es, katrā lapaspusē, nekas pav pazudis un ceļš aizvien turpinās," par sadarbību saka romāna autore S. Košeļeva.

Šajā Liepājas Radio teātra iestudējumā piedalās Liepājas teātra aktieri – Madara Kalna, Kārlis Ērglis, Laura Jeruma, Mārtiņš Kalita, Madara Viļčuka, Leons Leščinskis, Armands Kaušelis (kurš fotogrāfijās iemūžina arī taošanas procesu), Aina Karele, Kārlis Artejevs, Inese Kučinska un režisors Dmitrijs Petrenko, bet galvenajās lomās dzirdēsiet ieraksta režisori Karīnu Tatarinovu un Dailes teātra aktieri Gintu Grāveli, kurš, piedaloties mūziklā "Purva bridējs ugunī", kļuvis par mazu daļiņu no Liepājas teātra.

Kā vienmēr Liepājas Radio teātris saņēmis Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālo atbalstu.