Pērn atzīmējām rakstnieces, esejistes un domātājas Zentas Mauriņas 120. gadadienu un šī gada sākumā apgāds "Jumava" laidis klajā viņas eseju krājumu "Sākumā bija prieks".

Mūspusē tā atvēršanas svētki notiks gan Grobiņā, kur Zenta Mauriņa uzaugusi un kur par ārstu strādāja viņas tēvs, kā arī Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā, kur Z.Mauriņa mācījusies laika posmā no 1913. gada līdz 1915.gadam.

Grāmatas atvēršanas pasākumu kopīgi rīko grāmatu apgāds "Jumava" un Zentas Mauriņas piemiņas istabu vadītāja Grobiņā Maija Rolava, informē Grobiņas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pastore.

Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā pasākums būs 1.februārī pulksten 15, bet Grobiņā, Z.Mauriņas piemiņas istabās šajā pašā dienā pulksten 18. Abos pasākumos ar priekšnesumiem uzstāsies skolēni, kā arī būs "Jumavas" grāmatu galds, kurā būs nopērkams gan jaunais eseju krājums, gan citas šīs izdevniecības grāmatas. Uz abiem pasākumiem aicināts ikviens interesents.

Pēc grāmatu apgāda "Jumava" sniegtās informācijas Zentas Mauriņas eseju krājums "Sākumā bija prieks" Rīgā kļuvis par otro pirktāko grāmatu šajā gadā.