Pasaka, dzejolis, filozofisks apcerējums, tamborējums un dažādās tehnikās izpildīti zīmējumi – tāda ir bilance pēc Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) šāgada pirmās nodarbības, kas 22. janvāra pēcpusdienā norisinājās Zentas Mauriņas piemiņas istabās Grobiņā.

Pasākuma dalībnieki vienojās, ka šādi pasākumi noteikti jāatkārto, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.
 
Pasākumu "Vakars ar Mauriņu un Bēthovenu" kopā ar PPLA iniciēja muzejistabu saimniece Maija Rolava, kura sanākušos iepazīstināja ar Z. Mauriņas radošo darbību, muzeja eksponātiem un izcilās latviešu rakstnieces un esejistes saistību ar dižo vācu komponistu Ludvigu van Bēthovenu. Dalībnieki ieklausījās arī pašas Z. Mauriņas stāstījumā par savu tēvu, un tad uz rakstniecei piederējušā skaņuplašu atskaņotāja, ko autore mīļi saukusi par "Dāvidu", tika dots vārds Bēthovenam, kurš sanākušajiem atskaņoja savas simfonijas – 1., 2. un 9., kuras daļa "Oda priekam" plašāk pazīstama kā Eiropas Savienības himna.

Ļaujoties dižgara mūzikai, sanākušie – Gundega Rezevska, Sanita Dejus, Sandra Vensko, Agnese un Jānis Rudzīši, Egita Kalnīte un Gunita Lagzdiņa – radīja dzejoli, pasaku, apceri "Kā atrast zelta līdzsvaru?" un vairākus zīmējumus dažādās tehnikās. To, ka radoša izpaušanās iespējama ne tikai ar zīmuli, pildspalvu vai otu, apliecināja A.Rudzīte, radot tamborējumu. Pasākumu fotoreportāžā iemūžināja Jānis Rudzītis.

Pēc radošās daļas pasākuma dalībnieki dalījās radītajā, apsprieda savas izjūtas un vienojās, ka šādi pasākumi Grobiņā noteikti jāatkārto. M. Rolava apliecināja, ka labprāt uzņems PPLA dalībniekus piemiņas istabās arī turpmāk.

Ja arī jūs interesē šāda veida aktivitātes (lekcijas, meistarklases un tikšanās ar atzītiem rakstniekiem, dzejniekiem un dramaturgiem), kas turpmāk notiks regulāri, rakstiet: gunita.skroderena@gmail.com, un saņemsiet visu informāciju par gaidāmajām PPLA nodarbībām un pasākumiem. Visu nodarbību apmeklējums ir brīvprātīgs: ja dalībnieks netiek uz kādu, droši var pievienoties nākamajā reizē. Aktīvie PPLA dalībnieki mudina izmantot iespēju uzzināt, kā piepildīt sapni par rakstīšanu un savu grāmatu. Vai vienkārši pabūt starp radošiem cilvēkiem draudzīgā un atbalstošā vidē.