Ar vētrainiem aplausiem, bravo saucieniem, mūziķu un diriģenta sviedriem slacīts izskanējis 21.starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla pirmais – “latviešu” – koncerts.

Kā jau pieklājas, tas iesākās ar domes priekšsēdētāja vietnieces Silvas Goldes un orķestra vadītāja Ulda Lipska uzrunu, kā arī Atzinības rakstu, kas tika pasniegts festivāla klavieru uzskaņotājam ar daudzu gadu stāžu – Valdim Eglītim.

Klasisks un festivāla atklāšanas koncerta cienīgs priekšnesums bija Mūzikas akadēmijas profesora Jura Kalnciema un Liepājas simfonsikā orķestra (diriģents Atvars Lakstīgala) atskaņotais Bēthovena “Piektais klavierkoncerts” , ko noklausīties bija atbraucis arī bariņš profesora audzēkņu no Rīgas. Pats Juris Kalnciems, kurš festivālā uzstājās otro reizi, portālam atzina, ka ir patīkami pārsteigts par Latviešu biedrības nama zāles lielisko akustisku –  skanējums esot pilnvērtīgāks, nekā Liepājas teātrī.

Otrs atklāšanas koncerta viesis bija Andrejs Osokins, kura priekšnesumā izskanēja Sergeja Rahmaņinova “Trešais klavierkoncerts”, liekot skudriņām skriet pār muguru un apbrīnā vērot pianista pirkstu ņirbu

Kāds cienījams mūzikas pedagogs par šo priekšnesumu izteicās īsi: “Uz cilvēcisko spēju robežas...”

Klausītāju reakcija bija atbilstoša – nerimstoša aplausu vētra, bravo saucieni. Pateicībā par sniegto pārdzīvojumu, publika pat piecēlās kājās.

Arī kādreizējā liepājniece Agnese Egliņa pārsteidza klausītājus gan ar temperamentu un meistarību, gan izvēlēto skaņdarbu – Kārļa Lāča “Klavierkoncertu”.

Kāds zinātājs pirms viņas uzstāšanās pačukstēja – “Būs interesanti!”. Bija. Un laikam ne tikai klausītājiem, bet arī mūziķiem, kuriem šoreiz nācās likt lietā ne tikai savus instrumentus, bet arī plaukstas un balsi.

Kā zināms, orķestris nebija plānojis rīkot festivālu šogad, bet nākamgad, taču zināmā mērā “no augšas” uzspiesto mūzikas svētku pirmais koncerts klausītājus tik un tā iepriecināja tāpat kā allaž.

Sestdien, 20.aprīlī, festivāla ietavros skanēs divi koncerti – pulksten 15 Graudu ielas zālē muzicēs klavieru duets Polīna Fradkina (Krievija) un Pols Rozenbaums (Dānija), bet vakarā, pulksten 18, Latviešu biedrības namā Džūliana Džozefa trio no Apvienotās Karalistes atskaņos džezu.