Noslēdzoties VKKF šā gada otrajam kultūras projektu konkursam, atbalstu grāmatu rakstīšanai un izdošanai saņēmuši vairāki Liepājas puses rakstnieki.

Daudzu grāmatu, tostarp bērniem domāto, autorei Andrai Manfeldei piešķirti 2200 eiro stāstu sērijas "bērniem un vecākiem "Vēja Vīrs un mēs"" radīšanai.

irliepaja.lv pastāstīja rakstniece, tā būs grāmatu sērija. Pirmās notikumi risināsies Ventspilī, tad Kuldīgā un vēl – Dubultos.

"Tas ir piecgades projekts," smejas autore, "varbūt vēlāk sekos arī Kolka un Tukums". Kāpēc tieši šīs pilsētas? "Izvēlējos tās tāpēc, ka pazīstu vietas. Esmu tur dzīvojusi. Sākumā domāju, ka būs tikai stāsts par Ventspili "Meitene pie upes", bet tad mainījās gan nosaukums, gan iecere, var teikt – paplašinājās. Ļoti iedvesmojošs bija gājiens ar bērniem Karostā (pēc grāmatas "Kurš no mums lidos?" klajā nākšanas – irliepaja.lv) un Ventspils arī riktē ko līdzīgu”. 

Rakstniece vasarā strādās Ventspils rakstnieku mājā, bet rudenī zīmējumus pabeigs savās mājās Karostā.

"Iepatikās man pagājušā gada ritms – bērnudārzs, jūra, veikals, planšete (uz kuras zīmēju). Pagājušā gadā izdevās lielisks rudens, ceru šogad kaut ko līdzīgu atkārtot". 

Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalsts (2500 eiro) piešķirts arī liepājnieces Sandras Vensko romāna "Spīlas" izdošanai  izdevniecībā “Dienas Grāmata”, Janas Egles "Svešie jeb Miļenkij ti moj" izdošanai AS ”Latvijas Mediji” (1600 eiro) un Madaras Gruntmanes dzejas krājuma "Dzērājmeitiņa" izdošanai (SIA “Neputns”, 2500 eiro). Atbalstīts arī biedrības “La buona musica” rīkotais Madara Gruntmanes un “Trio NYX” kopīgais koncerts (800 eiro).

Nīcas novada dome savukārt varēs izdot grāmatu "Nīcas un Otaņķu pagastu dziesmrasau krājums" (5000 eiro), bet Rasa Bugavičute – Pēce izstrādāt animācijas pilnmetrāžas filmas "Laimes bērni" scenāriju (4500 eiro).

SIA “Kurzemes vārds” piešķirti 5000 eiro kultūras pielikuma "3K" izdošanai.