Svētdien, 1. septembrī, Dizaina un mākslas vidusskolas zālē notiks Goda teātra jaunākā iestudējuma – komēdijas jauniešiem „Tikai nesaki nevienam…” pirmizrāde.

To īpaši Goda teātrim sarakstījusi jaunā dramaturģe Rasa Bugavičute. režisors – Leons Leščinskis. Izrādes sākums pulksten 16.

Liepājnieki ieskatu par iestudējumu varēja gūt jau Muzeja naktī maijā, ar šo pašu iestudējumu Goda teātris piedalījās arī Starptautiskajā bērnu un jauniešu festivālā „Nomadi”, taču kopš tā laika izrāde mainījusies – tā papildināta ar vairākām ainām, noslīpētas arī varoņu attiecības, tā kā būs interesanta arī tiem, kas to jau daļēji reiz redzējuši.

Pati autore dramaturģisko materiālu raksturo šādi: „Mēs visi cenšamies atbilst kādas sabiedrības normām, vēlamies būt pieņemti, bet reti kad esam gatavi pieņemt otru, ja tas neatbilst mūsu priekšstatiem, tādējādi veidojot apburto loku, kurā atrodas arī lugas "Tikai nesaki nevienam.." galvenie varoņi. Mūsdienu komunikāciju laikmetā nereti nākas sastapties ar situāciju, kad mēs otru nedzirdam, jo neprotam vairs ieklausīties. Tas, savukārt, rada pārpratumus, kurus būtu viegli atrisināt, ja vien viss tiktu pateikts skaidri un gaiši. Luga būvēta tā, lai būtu interesanta ne tikai pusaudžiem, bet arī to vecākiem un skolotājiem, atgādinot visiem, ka katrs no mums meklē kādu, kas mūs sadzirdēs un sapratīs, turklāt ieklausīšanās varbūt ļautu mums izvairīties no nepatīkamām un pat traģiskām situācijām.”

Izrādē risinātas attiecības starp 4 pusaudžiem – 3 puišiem un meiteni. Kā pievērst zēna uzmanību, kurš tev ļoti iepaticies? Vai ir kādas robežas, kuras nedrīkst pārkāpt? Kā tikt galā ar situāciju, kad klasē par tevi ņirgājas un tu jūties kā pilnīgs autsaiders? Šie ir tikai daži jautājumi, kuri tiks risināti iestudējumā.

Lomās Liepājas teātra aktieri – Kaspars Gods, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, kā arī Anete Berķe vai Laura Jeruma (redzēsiet pirmizrādē!). Iestudējumam palīdzēt tapis arī mākslinieks Varis Siliņš un mūziķis Emīls Dreiblats.

Biļetes iespējams iegādāties stundu pirms izrādes Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē. vidusskolā. Biļešu cena Ls 2.

Goda teātra repertuārā pašlaik jau ir pieci iestudējumi – bez „Tikai nesaki nevienam…” arī „Žurka”, „Nelegālais”, „...ar laimīgām beigām” un „Akmeņi”.