Jūlijā un augustā Liepāju pieskandinās arī ērģeļmūzika. Divus mēnešus, ik svētdienas pēcpusdienu pulksten 17 Sv.Trīsvienības katedrālē skanēs pasaulē lielākās nepārbūvētās mehāniskās ērģeles. Atklāšanas koncertā uzstājās Rīgas Doma ērģelnieks kopā ar jauno talantīgo saksofonistu Aigaru Raumani, informē koncertcikla "Mūzika Dievnamam" producents Gundars Venens.

Svētdien, 11.jūlijā, pulksten 17 Liepājā viesosies lieliskais duets – ērģelniece Edīte Alpe un mecosoprāns Ilona Bagele.  

Mākslinieces kopā atskaņojušas dažādas koncertprogrammas, apvienojot savā daiļradē gan klasisko, gan mūsdienu mūziku. Bet liepājniekiem un pilsētas viesiem 11. augusta koncertā būs iespēja dzirdēt programmu, kas iesāksies ar renesanses laikmeta deju svītu, turpināsies ar baroka un romantisma laikmeta mūziku, bet noslēgsies ar mūsdienu komponistu Karla Dženkinsa, Astora Pjacollas un Džo Uterbeka, kā arī latviešu izcilību Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna un Lūcijas Garūtas skaņdarbiem.

Edīte Alpe ir Dubultu ev. lut. draudzes ērģelniece, kā arī muzikālās dzīves vadītāja un koncertu producente; starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla Vox angelica dibinātāja un vadītāja.

2000. gadā Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu prof. Larisas Bulavas ērģeļklasē. Studējusi Karaliskajā konservatorijā Toronto, Kanādā.

Edīte Alpe sadarbojusies ar Ilonu Bageli, Ingu Šļubovsku-Kancēviču, Egilu Siliņu, Evitu Zālīti, Montu Martinsoni, Raimondu Ozolu, Jāzepu Jermolovu, Paulu Šūmani un daudziem citiem.

Ilona Bagele pazīstama kā Latvijas Nacionālās operas soliste ar vērienīgu pieredzi akadēmiskajā, džeza un populārajā mūzikā. 2003. gadā J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu prof. Arvīda Imanta Lustes vadībā. Šobrīd – Daugavpils Universitātes asociētā profesore. Kopš 2003. gada Latvijas Nacionālās operas soliste. Kopā ar Latvijas Nacionālo operu uzstājusies viesizrādēs uz Makao un Honkongā (Ķīna), Maskavas Lielajā teātri, Luksemburgas Grand Théâtre, Massimo Bellīni teātri Sicīlijā, Bordo (Francija), Dalhallu (Zviedrija) un citviet.

Ilona Bagele sadarbojusies ar Latvijas profesionālajiem orķestriem, piedalījusies vairākās maestro Raimonda Paula koncertprogrammās. Uzstājusies Rīgas operas festivālā,  kā arī festivālos Polijā, Baltkrievijā, Somijā un Igaunijā.