Par godu mākslinieces Ilzes Eniņas 60 gadu jubilejai, Latviešu biedrības namā 6.janvārī pulksten 17 atklās izstādi "Manas baltās dienas", kurā būs apskatāmi jūras skati.

Lai gan pārsvarā māksliniece strādā ar eļļu, šajā reizē darbi ir veidoti autortehnikā un gleznas būs telpiskas. Jūras gleznojumi būs no baltas līdz tumši ziliem toņiem, tomēr visvairāk dominēs tieši gaišie toņi un darbi balstīsies uz baltajām krāsām. Būs apskatāmi arī triptihi – viens mākslasdarbs uz 3 gleznām.

Ilze Eniņa, kura 28. janvārī svinēs 60. dzimšanas dienu, savu dzīvi ir veltījusi mākslai un, neskatoties uz to, ka absolvējusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas keramikas nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Lietišķi dekoratīvās mākslas nodaļas Keramikas specialitāti, kopš 2000. gada ir pievērsusies gleznošanai. 2003.gadā māksliniece ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas Humanitāro Zinātņu maģistra grādu Vizuāli plastiskajā mākslā. I. Eniņa daudz strādā dabā un piedalās plenēros, tāpēc pārsvarā darbojas vasarā.

Šobrīd māksliniece vada mākslas pulciņu Liepājas 15.vidusskolā, kur skolēniem pasniedz zīmēšanas, gleznošanas un veidošanas pamatus, kā arī par rokdarbu skolotāju Liepājas 6.vidusskolā. Un māca keramikas un veidošanas pamatus Liepājas Bērnu Mākslas skolā.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz pat janvāra beigām katru dienu no pulksten 10 – 19. Ieeja bez maksas.