Liepājas teātrī pašlaik īpaši domā par mazo skatītāju – Leona Leščinska režijā top muzikāla izrāde bērniem „Pelnrušķīte”.

Pie šī iestudējuma tiek strādāts jau ilgāku laiku – sākotnēji aktieri Normunda Kalniņa un Mārītes Lazdānes vadībā apguva Oleksija Demčenko radīto muzikālo materiālu, bet nu jau mēģinājumi iegājuši finiša taisnē. Iestudējums tiek veidots, par pamatu ņemot Jevgeņija Švarca kinoscenāriju – tā pirmizrāde paredzēta 19. oktobrī.

“Pelnrušķīte. Sena pasaka, kas piedzima pirms daudziem, daudziem gadu simtiem, kopš tā laika dzīvo kopā ar mums, un katrs to stāsta, kā nu viņam sanāk,” tā par materiālu teicis tā autors Švarcs. Līdzīgi par iestudējumu saka arī režisors: „Šis ir stāsts par to, ja mēs ļoti, ļoti kaut ko gribam, tad tas pie mums arī atnāk. Daudzus interesējusi ideja, kā no dziļas aizas tikt līdz virsotnei (pirmkārt savās jūtās), tāpēc šim materiālam ir veidotas daudzas interpretācijas”.

Izrāde stāstīs par čaklo un labsirdīgo Pelnrušķīti, viņas untumainajām māsām Annu un Mariannu, labo Feju, kura palīdzēs Pelnrušķītei un, protams, Princi. Tā liks atcerēties, ka viss ir gluži vienkārši – labs ir labs, un slikts ir slikts. Un ka dvēseles brīnumainākās īpašības ir uzticība, cēlums un spēja mīlēt. Jo šīm brīnumainajām jūtām nekad, nekad nepienāks beigas.

Pelnrušķītes lomā – Laura Jeruma; pārējās lomās – Edgars Ozoliņš, Sigita Jevgļevska, Kaspars Gods, Anete Berķe, Ilze Jura, Marģers Eglinskis, Anda Albuže, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Ivars Krastiņš un Ģirts Lukevics.

Grandiozo izrādes scenogrāfiju radījis mākslinieks Ivars Noviks, skaistos kostīmus Zigrīda Atāle, deju soļus aktieriem palīdz apgūt horeogrāfe Santa Grīnfelde, bet dziesmu tekstus sacerējis Ēriks Vilsons.

Izrādi iespējams noskatīties arī 21. un 23. oktobrī. Turpmākos datumus meklējiet Liepājas teātra mājas lapā www.liepajasteatris.lv.