Skatītāju balsojumā par labāko aizvadītās sezonas Liepājas teātra aktrisi atzīta Agnese Jēkabsone, par labāko aktieri – Egons Dombrovskis, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Karīna Tatarinova, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Rolands Beķeris. Savukārt "Tiamo grupas" simpātiju balvu saņēma jaunā aktrise Madara Kalna, portālu irliepaja.lv informēja Zanda Borga, Liepājas teātra literārā padomniece.


Egons Dombrovskis izrādē "Grimmi". Liepājas teātra foto.

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Elmāra Seņkova iestudēto izrādi “Grimmi". Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Dmitrija Petrenko iestudējums “1 000 000 labu lietu", bet trešo Toma Treiņa veidotā izrāde “Vilki".
    

Jau kopš 2008. gada Liepājas teātrī izveidojusies skaista tradīcija, kad skatītājiem sezonas izskaņā dota iespēja nobalsot par mīļākajiem un labākajiem aktieriem, kā arī izrādi. Kopumā 115. sezonas balsojumā tika iekļauti 13 jauniestudējumi.


"Tiamo grupas" simpātiju balvu saņēma Madara Kalna. Liepājas teātra foto.


Kopš 2019. gada teātri skatītāju balsojumā atbalsta "Tiamo grupa", tāpēc 2. jūnijā pēc izrādes "Purva bridējs ugunī", kas par labāko iestudējumu tika atzīts pagājušā gada balsojumā, uz skatuves rezultātus paziņoja "Tiamo grupas" valdes priekšsēdētājs Toms Zukulis.


"Liepājas teātrim, tāpat kā "Tiamo grupai", saknes ir Liepājā. Tas izaudzis spēcīgs un turpina kuplot kopā ar vēju pilsētu.  Mūs vieno mīlestība pret kultūru, kas padara skatītāju un viesu ikdienu iespaidiem bagātāku. Liepājas teātris ar savu īpašo auru pulcē talantīgākos režisorus, aktierus un citas izcilas personības, tieši tādēļ mums ir liels gods ik gadu sumināt labākos," viņš akcentēja.


Rolands Beķeris, skatītājuprāt bijis labākais aktieris otrā plāna lomā. Liepājas teātra foto.


Liepājas teātrī darbs gan vēl turpinās, jo sezonas noslēgumā – 17. jūnijā – gaidāma pirmizrāde Dž.Dž.Džilindžera veidotajam iestudējumam "Līnenas skaistumkaraliene".  To varēs noskatīties arī 18. jūnijā. Pēc tam aktieri dosies atvaļinājumā, lai jau augustā priecētu skatītājus ar vairākiem pagalma koncertiem ciklā "Vasaras vakari Liepājas teātrī".


Karīna Tatarinova atzīta par labāko aktrisi otrā plāna lomā. Liepājas teātra foto.